Гору сміття прибрали малюки з с.В.Митник на Вінниччині

Гору сміття прибрали малюки з с.В.Митник на Вінниччині

Наймолодші жителі села Великий Митник показали приклад  дорослим і навели порядок та чистоту біля ставу в рідному селі.  Троє маленьких друзів – шестирічний Андрій Стаднік і п’ятирічні Андріана Калачик та Ілля Петрик, які товаришують та разом ходять у садочок, вирішили навести порядок у рідному куточку та днями зібрали величезну гору сміття.  Звісно ж, без допомоги дорослих не обійшлось, але саме активними ініціаторами стали малюки.

- Ми живемо біля ставка і щодня йдемо повз нього в садочок, - розповідає мама Оксана маленького активіста Андрійка. -  Якось син запитав мене:  «Чому тут так багато сміття? Хіба так можна? А що в людей немає сміттєвого відра?»...

Дитині набридло та було соромно щодня дивитись на те сміття, тож проходячи якось знову повз водойму, він запропонував мамі навести лад власними силами:

- Мамо! А давай приберемо тут, щоб краще рибі було плавати! – запропонував малюк жінці.

Тож зібравшись зі своїми найкращими двома друзями, їхніми батьками та ще двома дорослими ентузіастами  - робота закипіла і активісти, особливо маленькі, з неабияким запалом  наводили  порядок на прибережній смузі.

Варто наголосити, що кількість сміття досить велика, проте діточок це не злякало й вони щосили намагались  навести порядок в рідній місцині. І це їм вдалось, адже через деякий час берег став охайним і чистим.

Приємно, що саме маленькі жителі села проявили ініціативу до благоустрою території, об’єднали навколо себе дорослих  та навели порядок. Тож батьки мають пишатись своїми дітками, а інші жителі повинні  брати приклад з них. Цінуймо працю інших і докладаймо маленькі зусилля щодня, аби навколо нас завжди було чисто. Не забуваймо,  що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять.  

Наталія Черненька,

«Життєві обрії»

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини