Грабіжника, який вчинив пограбування у Сальниці затримали на кордоні

Грабіжника, який вчинив пограбування у Сальниці затримали на кордоні

Хмільницьким відділом Калинівської місцевої прокуратури здійснюється підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом вчинення у 2018 році жителем Старожинецького району Чернівецької області відкритого викрадення чужого майна з проникненням у житло 85-річної жительки с. Сальниця Хмільницького району Вінницької області за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж). Про це повідомляється на сайті Калинівської місцевої  прокуратури.

Злочин був вчинений 19 липня 2018. Близько 10:00 обвинувачений під приводом реалізації церковних свічок і церковного масла проник до житлового будинку, шляхом зловживання довірою власниці, та відкрито заволодів грошовими коштами потерпілої у сумі 12600 гривень.

В цей же день зловмисника затримано та повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 186 КК України, судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За наслідками досудового розслідування 31 липня 2018 обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні по обвинуваченню скеровано до суду.

Під час судового розгляду було встановлено, що обвинувачений ухилявся від явки до суду, у зв’язку з чим був оголошений у розшук та 7 січня 2021 на державному кордоні України під час його перетину він був затриманий та доставлений до Хмільницького міськрайонного суду Вінницької області.

За результатами судового розгляду та з урахуванням наявних ризиків, Хмільницьким міськрайонним судом підтримано принципову позицію прокурора Хмільницького відділу Калинівської місцевої прокуратури та обвинуваченому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі судовий розгляд триває, його хід перебуває на контролі місцевої прокуратури.

За скоєне кримінальне правопорушення обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.


Читайте також: В ЖУРАВНОМУ РІЗДВЯНЕ ЗАСТІЛЛЯ СКІНЧИЛОСЯ ВБИВСТВОМ

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини