Гроші за картоплю можуть отримати хмільницькі фермери

Гроші за картоплю можуть отримати хмільницькі фермери

22 вересня Кабінет Міністрів України прийняв Постанову  « Про Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки виробників картоплі», - повідомляють Життєві обрії.

«Бюджетні кошти спрямовуються з метою державної підтримки виробників, які займаються сільськогосподарською діяльністю, в тому числі вирощуванням картоплі, для стимулювання збільшення площ посадки картоплі, обсягів виробництва, нарощування потужностей із її зберігання та переробки», - зазначено в Постанові.

Кошти з державного бюджету спрямовуються на поточний рік для компенсації до 50% вартості (без урахування податку на додану вартість) нового будівництва холодильників для зберігання власно вирощеної картоплі (картоплесховищ), цехів первинної переробки власно вирощеної картоплі, побудованих і прийнятих в експлуатацію (компенсація нового будівництва об’єктів).

Компенсації нового будівництва об’єктів підлягає вартість об’єктів, введених в експлуатацію з 1 листопада попереднього року по 31 жовтня поточного року. Сума державної підтримки, що надається протягом одного бюджетного періоду сільськогосподарському товаровиробнику не може перевищувати більш як 10 тис. розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня відповідного року.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

3,5 МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ ЗАСТАВИ ВИЗНАЧИВ ВАКС ГОЛОВІ РАЙСУДУ, ЯКОГО ПІДОЗРЮЮТЬ У ХАБАРНИЦТВІ

 

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини