Ірина Борзова: «Кожен українець може стати господарем власної землі»

Ірина Борзова: «Кожен українець може стати господарем власної землі»

В Україні стартувала земельна реформа, яка дає можливість кожному українцю стати повноправним господарем на власній землі.

Народна депутатка України, голова Вінницького обласного осередку політичної партії «Слуга Народу» Ірина Борзова під час зустрічі з фермерами Жмеринської громади повідомила, що земельна реформа дозволяє справжнім українським господарям придбати ту землю, яку вони обробляють. «Запровадження реформи відбулось завдяки Президенту України Володимиру Зеленському та партії «Слуга Народу». Люди отримали реальний механізм, який дозволяє нарешті навести лад на ринку землі і повернути українцям їхні права. Реформа проведена для того, щоб громадяни України могли отримувати прибуток, обробляючи землю, або здаючи в оренду за справедливу плату, а не за мішок зерна, як це було колись. Це дуже потужний інструмент впевненості у житті та можливість передати своїм дітям і внукам не якусь ефемерну оренду, а реальну власність», - пояснила депутатка.

Вона підкреслила, що законом ЗАБОРОНЕНО продавати землю, яка перебуває у державній власності. Також не зможуть купувати землю іноземні компанії та громадяни, доки це питання не вирішиться на референдумі. «НІ ІНОЗЕМЦІ, НІ БАНКИ не зможуть скупити землі, тим більше вивозити вагонами за кордон українські чорноземи. Наприкінці року стане очевидним, що наші опоненти просто брехали всім про земельну реформу», - підкреслила Ірина Борзова.

За її словами, топ-політики і топ-посадовці попередніх часів не були зацікавлені у наведенні порядку. Окремим з них належать найбільші аграрні підприємства України із земельним банком, що сягає сотні тисяч гектарів. Деякі з великих і дещо менших агрокомпаній пов’язані з політиками та екс-посадовцями. «Власники агрохолдингів намагаються зберегти ситуацію такою, як вона була, коли можна було за безцінь скуповувати через різні схеми землю у земельні банки чи просто красти державну землю, а також платити копійки за оренду реальним власникам землі», - розповіла Ірина Борзова.

Вона сказала, що тепер усе це змінюється. Адже земельна реформа спонукає власників до визначення реальних меж ділянок, до реєстрації всіх прав належним чином, до повної перевірки.

Фермери, які бажають розвивати власні господарства, підтримують та вітають відкриття ринку землі для громадян України. «Дякую за цей важливий крок для розвитку українського фермерства. Ми їздили Європою й переймали досвід. В країнах, де ринок землі відкритий, фермерські господарства дійсно процвітають. В Україні до відкриття ринку землі ми не мали справедливої та дієвої підтримки держави. Зараз же землю, яку орендую і засадив кілька років тому яблуневим садом, можу і готовий придбати по взаємовигідній вартості», - розповів фермер Юрій Войтович.

Він вважає, що можливість придбання землі для українців, які на ній працюють, відкриває шлях у перспективне майбутнє. «Я без остраху зможу планувати розвиток свого саду на десятиріччя, адже йому потрібен час, щоб вирости і давати плоди - це довгострокова перспектива. А не бути постійно на сторожі, що завтра можуть прийти власники паїв із документами про іншого орендаря землі під закладеним мною садом», - сказав він.

«Наш закон – збалансований та прорахований в інтересах українського суспільства. Виступати проти цього закону можуть лише дві категорії політиків: або ті, хто виступає за соціалізм радянського зразка, який заперечує право власності, або ті, хто має особисту вигоду від відсутності земельної реформи» - резюмувала народна депутатка від партії «Слуга народу» Ірина Борзова.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПОСАДОВЦІ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА МОЛОДІЖНИЙ РУХ «UPSTREAM» ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У НАВЧАННІ  ШКОЛИ АДВОКАЦІЇ ТА ПАРТИСИПАЦІЇ

Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини