Хмільничан закликають не спалювати сухе листя та попереджають про відповідальність

Хмільничан закликають не спалювати сухе листя та попереджають про відповідальність

У Хмільницькій міській раді закликали містян не спалювати сухе листя, бадилля та відходи, - повідомляють Життєві обрії.

Розпочинається щорічний сезон збору урожаю, а разом із цим відбувається видалення бур’янів, накопичення залишків городини, інших відходів, що завдає шкоди як здоров’ю населення, так і природньому середовищу.

Спалювання трави, бур’янів, залишків городини завдає шкоди житловим будівлям, господарським будівлям, а в деяких випадках і життю людей.. Трав’яне і сміттєве спалювання викликає дуже сильне задимлення.

При горінні сухої трави або сміття в атмосферу виділяється величезна кількість небезпечних речовин, які отруюють навколишнє середовище. Такі дії несуть загрозу навколишньому середовищу і становлять небезпеку для життя людей.

У Хмільницькій міській раді наголошують, що згідно з правилами благоустрою території населених пунктів громади категорично забороняється спалювання сміття, опалого листя, залишків городини та інших відходів на території населених пунктів (території підприємств, організацій, будинковолодінь, зелених насаджень та в інших місцях).

Згідно з чинним законодавством України порушення у сфері благоустрою тягнуть за собою накладення штрафів на громадян у розмірі від 340 до 1360 гривень, а на громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 до 1700 гривень.

У період воєнного стану паління трави може кваліфікуватися як диверсія.

Це передбачено ч.2 ст.113 Кримінального кодексу України (Вчинення з метою ослаблення держави вибухів, підпалів або інших дій, спрямованих на масове знищення людей, заподіяння тілесних ушкоджень чи іншої шкоди їхньому здоров’ю, на зруйнування або пошкодження об’єктів, які мають важливе народногосподарське чи оборонне значення вчинені в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту).

Передбачене покарання: позбавлення волі строком на п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ХМІЛЬНИКУ ЧОЛОВІК З НОЖЕМ НАПАВ НА РОДИЧА

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини