Хмільничани взяли участь у другій сесії Школи адвокації та партисипації

Хмільничани взяли участь у другій сесії Школи адвокації та партисипації

Хмільницька команда упродовж 23-24 липня взяла участь у другій сесії Школи адвокації та партисипації для команд з територіальних громад Вінницької області. Учасники та учасниці нашої області цього разу отримали досвід у розробці адвокаційних кампаній та комунікації з цільовими групами.

Власне адвокації був присвячений перший день, тоді тренеркою була Оксана Яцюк - голова Центрального осередку Інформаційного центру «Майдан Моніторинг», голова Ради Подільського центру соціальних технологій. Навчання фокусувалось на понятті та принципах адвокації, розробці адвокаційної кампанії (ідентифікації проблем, розробці цілей та завдань, створенні мапи стейкхолдерів та залученні ресурсів), обговоренню інструментів адвокації (включаючи акції прямої дії), а також ознайомленні учасників з найбільш вдалими та невдалими прикладами місцевих кампаній з адвокації.

Окремо було зосереджено увагу учасників на прикладах національних адвокаційних кампаній та принципах формування коаліцій для проведення адвокаційних кампаній, а також мобілізації спільноти навколо проблеми.

Другий день для команд Вінниччини ознаменувався отриманням нових знань і навичок у комунікації. Ділилась ними тренерка, в ролі якої виступала Лариса Полулях – координаторка волонтерської групи «Бойові бджілки-COMBAT BEES», голова Правління громадської організації «А-ВЕСТА». Під час навчання було розглянуто основи роботи з інформацією і PR, комунікаційний супровід ідей (створення комунікаційного плану кампанії, робота з традиційними медіа, соціальні мережі), використання соцмереж та інших каналів комунікації тощо. Приділено значну увагу комунікації з органами влади, окремими спільнотами та бізнесом.

Після навчання команди мають можливість подати проекти на конкурс міні-грантів та отримати фінансування на реалізацію своїх проектів, що мають бути спрямовані на проведення адвокаційних кампаній.

За інформацією сайту Хмільницької міської ради


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  ПОСАДОВЦІ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА МОЛОДІЖНИЙ РУХ «UPSTREAM» ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У НАВЧАННІ  ШКОЛИ АДВОКАЦІЇ ТА ПАРТИСИПАЦІЇ

Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини