Хмільницька громада соціально адаптована для ВПО, але переселенцям важко знайти роботу та дорого купити житло

Хмільницька громада соціально адаптована для ВПО, але переселенцям важко знайти роботу та дорого купити житло

9 листопада в гуманітарному хабі "Мурашник" відбувся круглий стіл учасники, якого обговорили тему "Інтеграція ВПО до суспільного життя". Організаторами заходу виступили редакція газети "Життєві обрії" та ГО "Право".

В заході взяли участь посадові особи Хмільницької міської ради, представники громадських організацій та внутрішньо переміщенні особи. Учасники зібрання обговорили питання інтеграції ВПО в громаду. В результаті діалогу з'ясувалося, що на даний час в громаді налагоджена системна робота з внутрішньо переміщеними особами. В місті функціонують гуманітарні штаби, надається натуральна та психологічна допомоги соціальний супровід, консультування, інформування, програми соціальної адаптації та інше.

Завдяки діючим програмам, певна кількість ВПО уже інтегрувалися в громаду, відчувають себе частиною суспільства, пов'язують своє майбутнє з Хмільницькою громадою і, навіть придбали тут житло. 

Поряд з тим, в громаді існує проблема з працевлашуванням, особливо це стосується людей віком 45+. За словами внутрішньо переміщених осіб, у Хмільнику складно знайти роботу, а в селах громади майже неможливо. Рішенням цієї проблеми, на думку ВПО,  можуть стати відповідні програми між місцевою владою та бізнесом про формування квотних місць для забезпечення роботою людей старших 45 років.

Іншою не менш важливою проблемою, яка перешкоджає інтеграції в суспільство, ВПО вважають низький рівень оплати праці, дорога оренда житла, високі ціни на будинки та квартири.


Публікація підготовлена в рамках проєкту "Громадський діалог з "Життєвими обріями" за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю редакції газети "Життєві обрії" і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу».

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ХМІЛЬНИКУ 84 ВІДСОТКИ БАТЬКІВ ШКОЛЯРІВ ВВАЖАЮТЬ, ЩО В ШКОЛАХ МАЮТЬ БУТИ ВСТАНОВЛЕНІ ПРАВИЛА КОРИСТУВАННЯ МОБІЛЬНИМИ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини