У Хмільнику 84 відсотки батьків школярів вважають, що в школах мають бути встановлені правила користування мобільними

У Хмільнику 84 відсотки батьків школярів вважають, що в школах мають бути встановлені правила користування мобільними

Жовтень – глобальний місяць медіаграмотності. Це не лише отримання навичок відрізняти фейкову інформацію і маніпуляції, але й цифрова безпека. А особливо безпека наших дітей, які сьогодні мають вільний доступ до мережі.

У більшості європейських країн в учбових закладах розроблені правила, які регулюють користування мобільними пристроями учня у школі. Це внутрішні документи кожного учбового закладу. І, коли батьки віддають дитину навчання, вони ознайомлюються та підписують такий документ. Цифрова безпека стає спільною відповідальністю батьків та вчителів – партнерські взаємовідносини. Наразі у нас поки що тривають дискусії щодо запровадження подібних практик.

Редакція газети «Життєві обрії» ініціювала дискусію у нашій громаді, запропонувавши відповісти батьками і вчителям на питання стосовно використання мобільних телефонів під час навчання. Дякуємо всім, хто знайшов час, і сподіваємося, що зможемо стати першою громадою в області, де будуть впроваджені європейські практики.

Всього в опитуванні взяли участь 663 батьків учнів та 53 вчителя. Батьки та вчителі були одностайними у відповіді на запитання :

Вчителі:

Батьки:

Більшість – понад 80%  батьків та вчителів погодилися, що такий документа мають розробляти спільно. Маючи такі результати, все ж є сенс адміністраціям шкіл та батьківським комітетам взятися до розробки такого документу і вже у наступному навчальному році дотримуватися його.

Втім, маємо й інші цікаві відповіді.

Вчителі:

81% вчителів зазначили, що їм заважає проводити урок самовільне використання учнями мобільників. На думку вчителів 32% учнів без потреб використовують гаджети під час уроків, а 51% - це робить час від часу. 58% викладачів вважають, що використання мобільних пристроїв учнями  є важливі лише на окремих темах під час уроків.

В той же час лише в кількох класнах є спіціальні комірки, де б учні могли зберігати мобільники. А така практика була б корисною.

Цікавим є спостереження вчителів за цифровою безпекою учнів. 52% вчителів вважають, що лише окремі батьки знають, які саме програми та додатки встановлені на мобільних пристроях їхніх дітей. Більшість викладачі переконані, що батьки не завжди знають акаунти дитини і їхні профілі у соціальних мережах. Такої думки дотримується більше 70% вчителів.

І практично всі вчителі відповіли, що готові підтримати ініціативу заборони користування учнями під час уроків смартфонами та іншими гаджетам. Це можливо лише під час перерв або в екстрених випадках.

Батьки:

Майже 70% батьків підтримали б ініціативу залишати під час уроків мобільні пристрої у спеціальних коморках і користуватися ними лише за нагальної потреби. Також більшість зазначила, що вразі потреби зв’язатися із учнями – очікують перерву. 91% батьків вважає, що діти не мають використовувати гаджети для особистих потреб під час уроків, а 76% - переконані, що їхні діти мають отримувати знання від вчителів, а не у мережі.  66% батьків готові, аби в школі були розроблені власні правила користування гаджетами.

 

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ДРУГІЙ ШКОЛІ В ХМІЛЬНИКУ ВІДБУВСЯ І-Й МИСТЕЦЬКИЙ ФЕСТИВАЛЬ "МОВА НАША КАЛИНОВА" (ФОТОРЕПОРТАЖ)

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

 

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини