Хто поповнить лави ЗСУ

Хто поповнить лави ЗСУ

Минулого тижня у приміщенні призовної дільниці Хмільницького об’єднаного районного військового комісаріату відбулося чергове засідання міської та районної призовних комісій. 

Члени комісії прийняли рішення та  узгодили кандидатури призовників, які скоро поповнять лави Збройних Сил України. Фахівці різних галузей, а це спеціалісти з медичної сфери, освіти, психології, поліції, військовослужбовці досить довго і детально вивчають справу кожного призовника, щоб в армійські ряди потрапили лише ті, хто підлягає призову. В ході роботи призовної комісії працівники військкомату відповіли на головні питання, які хвилюють нині більшість хмільничан. 

На початку засідання заступник військового комісара з територіальної оборони Олег Прокопович зазначив, що в таких складних карантинних умовах черговий призов відбувається вперше, а також нагадав усім присутнім про те, хто із призовників має право на відстрочку. Відстрочка може надаватися громадянам України за сімейними обставинами, за станом здоров’я терміном до одного року і якщо призовнику потрібно завершити навчання або продовжити свою професійну діяльність. Нагадав також і про тих, хто повністю може бути звільнений від призову. А це люди, непридатні до військової служби за станом здоров’я і ті, які мають судимості. У всіх, хто має право на відстрочку і є повністю звільнений від військової служби, обов’язкова наявність відповідних документів.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МАСОВІ ЗАХОДИ НА ВІННИЧЧИНІ ЗАБОРОНЕНО. ВІДНОВЛЮЮТЬСЯ БЛОК-ПОСТИ


Важливо зазначити, що жоден призовник із армії не буде направлений на Схід України, на передову. Призовники можуть туди потрапити виключно лише за власним бажанням  після підписання контракту зі Збройними Силами України. Тому рідним та близьким призовників Хмільниччини не варто боятися того, що їхніх дітей силоміць відправлять в зону Операції Об’єднаних Сил. В зв’язку зі складною ситуацією навколо світової пандемії проводять максимальні захисні заходи з протидії поширення епідемії не лише в лавах Збройних Сил України, а й на призовній дільниці. Кожен призовник проходить температурний скринінг, отримує медичну маску. Приміщення призовної дільниці в обов’язковому порядку дезінфікується, лікарі теж максимально захищені. Крім того, всі призовники перед тим, як відправитися у війська, проходять тестування на коронавірусну інфекцію. Варто згадати також і фінансовий бік при призові, про що розповів військовий комісар Хмільницького ОРВК Андрій Охріменко:


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ФАБРИЦІ «ЛІЛЕЯ» ШИЮТЬ МОДНИЙ ТА ВИШУКАНИЙ ОДЯГ


- Військовослужбовці перебувають на повному державному утриманні, розміщуються в казармах (на кораблях), забезпечуються щоденним триразовим гарячим харчуванням та військовою формою одягу згідно встановлених норм. При призові виплачується одноразова грошова допомога у розмірі двох прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня календарного року, також щомісяця на додаткові особисті потреби в залежності від звання і посади виплачується від 154 до 245 гривень. Крім того, з районного, міського та сільських бюджетів додатково виплачуються певні кошти. У військовослужбовців є ряд інших соціальних гарантій від держави та соціальні пільги. Наприклад, проходження служби зараховується у загальний робочий стаж. В разі, якщо призовник пішов у армію і покинув роботу, за ним зберігається місце його працевлаштування.  Члени сімей військовослужбовців строкової служби мають переважне право при прийнятті на роботу,  і право на залишення на роботі при скороченні кількості або штату працівників тощо.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини