НА ФАБРИЦІ «ЛІЛЕЯ» ШИЮТЬ МОДНИЙ ТА ВИШУКАНИЙ ОДЯГ

НА ФАБРИЦІ «ЛІЛЕЯ» ШИЮТЬ МОДНИЙ ТА ВИШУКАНИЙ ОДЯГ

У другу неділю червня своє професійне свято щорічно відзначають представники легкої промисловості. Ця професія дуже важлива, адже кожна людина  хоче мати елегантний вигляд, підкресливши свою фігуру вдало пошитим одягом. До цієї справи беруться невтомні працівники легкої промисловості. 
Модні та вишукані речі виготовляють на швейній фабриці «Лілея», яка успішно функціонує понад сім десятків років. 

20 квітня 1944 року швейна фабрика «Лілея» вперше відкрила двері для своїх працівників. В той неспокійний час швачки отримали своє перше замовлення на пошиття військової форми. Багато змін відбулося відтоді на швейній фабриці, але всі лихоліття та економічні негаразди колектив зумів подолати з гідністю, саме завдяки злагодженій командній роботі та мудрому керівництву. І нині, у досить непростий для всіх час колектив швейної фабрики не злякався труднощів і, згуртувавшись, плідно працює в умовах карантинних обмежень, жодного дня не припинивши свою діяльність. Для усіх своїх працівників швачки пошили маски, і не відмовили у пошитті необхідних засобів захисту колективам міста й району, які зверталися на фабрику по допомогу.  
Зараз в колективі «Лілеї» нараховується 302 працівника, 37 із них – чоловіки. Найбільше чоловіки працюють слюсарями-ремонтниками швейного обладнання, електриками, охоронцями, а також розкрійниками. 
Наймолодшому працівникові 20 років. Це Олексій Дубовий, який лише нещодавно почав працювати на фабриці кравцем. Є серед працівників і ветерани швейної справи, яким цього року виповниться по 70 років: прасувальниця Лариса Литвінчук і швачка Надія Здихальська, які працюють на швейній фабриці із 1968 року і є одними із найдосвідченіших працівниць, а також Світлана Морозенко, Раїса Сушкова, Мальвіна Грогуль і Люба Коробцева. На  швейній фабриці працюють навіть цілими родинами і такі, хто йшовши з колективу, повернувся і тут працює досі. Як-от розкрійник Петро Бартащук, який прийшов на роботу в 1996 році, потім його колеги проводжали в армію, а по поверненні з лав Збройних сил тепло зустріли всім колективом. До речі, разом із Петром Бартащуком плідно працюють і його батько з матір’ю. 
Жодну організацію  неможливо уявити без кваліфікованого бухгалтера, який зможе вміло та правильно вести бухгалтерський облік, а на такому потужному підприємстві, як швейна фабрика «Лілея» працює п'ятеро чарівних фахівців  – це  головний бухгалтер Валентина Любасюк, Лідія Безпалько, Ганна Покорська, Наталія Струтинська і Ніна Фидонюк. 
Дружний колектив вже більше 30-ти років очолює директор Анатолій Матюх, про якого схвально відгукуються його колеги і кажуть, що саме завдяки його досвідченості та вмілому керівництву фабрика працює досі, йому вдалося зберегти колектив й оновити матеріально-технічну базу підприємства. Саме завдяки йому вдалося налагодити постійну співпрацю з закордонними замовниками, тому зараз уже впродовж багатьох років хмільницька швейна фабрика «Лілея» шиє сучасний жіночий одяг на експорт у Німеччину. Взимку працівники швейної фабрики оновлюють літній гардероб закордонних модниць, а влітку навпаки – шиють зимовий одяг. Стильні сукні та блузи,  вишукані жакети, куртки і пальта користуються неабияким попитом за кордоном. Гарний і стильний одяг можуть придбати й хмільничанки, адже на першому поверсі підприємства знаходиться крамничка зі стильними виробами.
З нагоди професійного свята – Дня працівників легкої промисловості директор ПрАТ Хмільницька швейна фабрика «Лілея» Анатолій Матюх щиро вітає своїх колег і висловлює вдячність кожному працівникові  за сумлінну працю, високу професійну майстерність і творчу наснагу.  Бажає всім здоров’я, щастя, добробуту, процвітання, щедрих професійних і життєвих успіхів.

Алла КОРНІЄНКО, 
 "Життєві обрії"


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ГЕРОЙ З ХМІЛЬНИКА ОДРУЖИВСЯ НА ВОЛОНТЕРЦІ (ФОТО)

 

 

Imgonline com ua resize zee9dxeehm90Imgonline com ua resize wuzmjmxlksanzyImgonline com ua resize onmsbtizvympImgonline com ua resize lvkyl2gz5jkbjImgonline com ua resize jxwra6ea20pnImgonline com ua resize ds9bjbjhj7dnpImgonline com ua resize 2l5p5vvhdzcj
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини