Коли зникне дефіцит бензину?

Коли зникне дефіцит бензину?

Експерти поділилися своїми прогнозами щодо зникнення дефіциту пального, - повідомляють Життєві обрії.

Голова парламентського комітету з питань енергетики Андрій Герус прогнозує, що проблеми із пальним підуть на спад вже у травні.

Експерт Сергій Куюн вважає, що суттєво ситуація покращиться вже влітку. «Потрібен час, щоб це пальне приїхало. Але до червня маємо вийти на режим, коли будуть збільшені ліміти до 20-30 літрів на споживача. А повністю побудувати надійну систему постачання вдасться впродовж найближчих 2 місяців», – вважає Куюн.

Водночас, на думку екс-голови правління НАК «Нафтогаз» Андрія Коболєва, стабілізувати ситуацію із пальним може зняття цінових обмежень на преміальний бензин. За його словами, зараз трейдери відмовляються працювати собі в збиток, тому преміальний бензин не імпортується. Якщо зняти держрегулювання з цього сегменту, то можна збільшити обсяги бензину в Україні. Також Коболєв вважає, що потрібно відновити роботу хоча б одного українського нафтопереробного заводу далеко від лінії фронту.

«Теоретично такий НПЗ міг би запрацювати, якби для цього створили безпечні умови. Також заводу потрібно було б надати пріоритетне право постачання на український ринок в таких обсягах, які гарантують відсутність збитків. Адже постійний імпорт палива в обсягах, які ми зараз намагаємося досягнути, дуже важко підтримувати», – заявив колишній голова правління НАК «Нафтогаз» під час брифінгу в Медіацентрі Україна.

Якщо обставини не зміняться, експерти прогнозують перебої з постачанням бензину і дизпалива до кінця червня. А зважаючи на ажіотаж населення, черги на АЗС зникнуть не одразу після відновлення постачання.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

УКРАЇНА ВТРАТИЛА ПОНАД 6 ТИСЯЧ КІЛОМЕТРІВ ГОЛОВНИХ ЗАЛІЗНИЧНИХ КОЛІЙ З ПОЧАТКУ ВІЙНИ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини