Колишня посадовиця Вінницької міської ради агітувала за путіна. ЇЇ затримала СБУ

Колишня посадовиця Вінницької міської ради агітувала за путіна. ЇЇ затримала СБУ

Служба безпеки викрила ще одну проросійську інтернет-агітаторку у Вінниці. Нею виявилася очільниця одного із вінницьких ОСББ, уродженка рф, колишня працівниця міської ради - повідомляє Служба безпеки України у Вінницькій області.

Фігурантка на власній сторінці в «Однокласниках» підтримувала прокремлівські погляди та відкрито закликала до агресивної війни проти України. Вона агітувала «підтримати путіна і російські окупаційні війська», які начебто «несуть мир». Також жінка поширювала шаблонні пропагандистські наративи, в яких виправдовується захоплення частини території України.

В результаті санкціонованого обшуку у неї вилучено мобільний телефон та ноутбук, що використовувались для скоєння злочину. Ініційовані спецслужбою експертизи підтвердили протиправний характер дій зловмисниці.

Наразі за матеріалами Служби безпеки фігурантці повідомлено про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 109 (розповсюдження матеріалів із закликами до повалення конституційного ладу та до захоплення державної влади);
  • ч. 1 ст. 110 (розповсюдження матеріалів із закликами до зміни державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України);
  • ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників вчинене повторно).

Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Триває досудове розслідування. За вчинене їй загрожує до 10 років позбавлення волі. Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за спільно із Національною поліцією за процесуального керівництва органів прокуратури.

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини