Команда легкоатлетів Хмільника прийняла участь у напівмарафоні "Я-УКРАЇНЕЦЬ"

Команда легкоатлетів Хмільника прийняла участь у напівмарафоні "Я-УКРАЇНЕЦЬ"

26 червня в місті Бердичів відбувся напівмарафон «Я – Українець». Такий марафон проходить в Бердичеві уже не перший рік, а цього року він був присвячений 150-річчю з дня народження Лесі Українки. Участь в забігах взяли понад півтори тисячі учасників майже зі всієї країни – Бердичева, Житомира, Хмільника, Києва, Львова, Чернівців, Дніпра, Кам’янця-Подільського, Черкас, Вишневого, Козятина, Рубіжного, Нетішина, Вінниці, Кропивницького, Канева, та інших міст і сіл України. Головними організаторами змагань стали Федерація легкої атлетики Бердичева, Благодійний фонд Богдана Кицака, Родинний клуб бігу «Family Run Club», шоу-рум «Я-Українець» і відділ фізичної культури та спорту Бердичівської міської ради. 

Свої сили у змаганнях вирішила випробувати команда легкоатлетів Хмільника, яку тренує Людмила Михайлівна Леленко. Юні легкоатлети змагалися у забігах на різні дистанції та показали гарні результати. Так, у забігах на 1 кілометр серед хлопців Олександр Космінський зайняв друге місце, Віталій Яременко – третє. Серед дівчат, на цій же дистанції, вихованка Хмільницької ДЮСШ Вероніка Шелудченко зайняла третє місце.

- Вихованці Хмільницької ДЮСШ – це легкоатлети, які беруть участь у спринтерському бігу, тобто у забігах на короткі дистанції. Це дистанції 100, 200 чи 1000 метрів. А напівмарафон став цікавим випробуванням сил для наших спортсменів, які вирішили випробувати себе на витривалість у забігах на довші дистанції, - говорить Людмила Леленко.

Окрім вихованців спортшколи Хмільника участь у змаганнях взяли і спортсмени-любителі, які займаються бігом задля задоволення. Серед таких спортсменів були Анна Марченко та Вікторія Гадомська. Анна взяла участь у забігу на 10 кілометрів, а от Вікторія пробігла усю дистанцію напівмарафону – 21 кілометр.

Вікторія – єдина хмільничанка, яка коли-небудь представляла місто Хмільник у марафонах. Народилася дівчина в селі Ялтушків Барського району, а з 2013 року після одруження переїхала у Хмільник. Бігом дівчина займалася у школі. Поступивши до університету почала ще до того ж займатися спортивними танцями. Але отримавши травму коліна залишила спорт та після того не займалася бігом.

Після переїзду у Хмільник Вікторія Гадомська влаштувалася на роботу у санаторій залізничників – інструктором групових занять-аквафітнесу, інструктором плавального басейну. Відновити заняття спортом Вікторію підштовхнув карантин. Коли в березні 2020 року через епідемію коронавірусу закрився санаторій, дівчина вирішила зайнятися чимсь корисним для себе, щоб розвіяти гнітючу ситуацію. Виходом стали ранкові пробіжки на 5 чи на 10 кілометрів. Через деякий час вона познайомилася з сім’єю Олішевських – тренерами спортивного клубу «Family Run Club» із Бердичева, які почали контролювати заняття дівчини та давати їй корисні поради щодо тренувань.

 

Уже 29 травня 2020 року Вікторія взяла участь у своєму першому напівмарафоні, який, у зв’язку з карантином, проходив в онлайн-режимі. Тоді дівчина брала участь у забігу на 10 кілометрів.

- Марафон проходив в онлайн-режим. Для того, щоб зареєструватися на марафон потрібно було завантажити на телефон додаток strava, яким користуються більше 10 мільйонів користувачів, які займаються бігом. Через цей додаток судді можуть відстежувати усіх учасників змагань та встановлювати результати забігів. Ось таким чином і проходили мої перші неофіційні онлайн-марафони, - розповідає Вікторія.

Своє захоплення бігом дівчина пояснює тим, що ще й звикла бути постійно в русі та досягати поставлених цілей.

- Люблю ставити перед собою цілі та досягати їх, а біг – це як боротьба з собою. У марафонах, окрім любителів, змагаються і професійні спортсмени й легенди спорту. А оскільки я поставила собі за ціль стати призеркою, то забіги поруч із такими людьми додатково мотивують, - продовжує розповідь спортсменка.

Цього року Вікторія взяла участь уже у трьох офіційних забігах. У найближчих планах дівчини – у жовтні пробігти свій перший повноцінний марафон - 42 кілометри 195 метрів, а однією з цілей є прагнення донести до хмільничан необхідність здорового способу життя та знайти таких же зацікавлених людей, з якими можна було б спільно займатися бігом.

Юрій Чехута,

"Життєві обрії"


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЛОДИЙ ПІАНІСТ З ХМІЛЬНИКА БЛИСКУЧЕ ВИСТУПИВ НА СЦЕНІ АКУСТИЧНОЇ ЗАЛИ УКРАЇНИ

Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини