КРАЄЗНАВЕЦЬ ХМІЛЬНИЦЬКОГО КРАЮ ВІДЗНАЧИВ ПОВАЖНИЙ ЮВІЛЕЙ

КРАЄЗНАВЕЦЬ ХМІЛЬНИЦЬКОГО КРАЮ  ВІДЗНАЧИВ ПОВАЖНИЙ ЮВІЛЕЙ

Наша Хмільниччина славиться талановитими людьми, які відомі далеко за межами рідного краю, області і навіть України.  Серед таких почесне місце займає й Микола Дорош – історичний шукач, який творить місцеву історію і складає історичний часопис рідного краю.

Микола Никифорович – не лише відомий краєзнавець та історик, а ще й поет, педагог,  Почесний громадянин Хмільницького краю. Його перу належить безліч статей, книг та публікацій, більше трьох десятків його віршів покладено на музику. Невтомний дослідник - Член правління Вінницької обласної організації Національної Спілки краєзнавців України, а також Почесний краєзнавець України, Член національної спілки журналістів України, відмінник освіти України. За його ініціативи на території Хмільницького краю споруджено ряд пам’ятників, меморіальних дошок та пам’ятних знаків.  А ще небайдужий і активний дослідник  нашого району є постійним дописувачем газети «Життєві обрії».

Про багатогранність таланту Миколи Дороша свідчить його творча спадщина, яка налічує  біля півсотні найрізноманітніших книг. Займається  їхнім написанням пан Микола уже 34 роки.

А нещодавно Микола Никифорович  відсвяткував  свій щедрий 70-річний ювілей. Аби привітати ювіляра, на гостину до нього завітали поважні гості.  За відродження духовності в Україні, відданість ідеалам добра та значний внесок у суспільне благо депутат Верховної Ради України VII скликання Олександр Марченко нагородив ювіляра грамотою від предстоятеля ПЦУ Митрополита Епіфанія та орденом святителя і чудотворця Миколая.

Голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України Сергій Гальчак нагородив іменинника  краєзнавчою премією ім. Володимира Вовкодава. Не з пустими руками приїхав і голова Вінницької обласної національної спілки журналістів Василь Паламарчук. Василь Миколайович  нагородив почесною грамотою журналістів України та побажав Миколі Никифоровичу подальших творчих успіхів та нових вагомих, яскравих здобутків.

Він неординарний дослідник, патріот рідної землі, живе з Україною в серці. Людина світлого розуму і неспокійного серця, тому ім’я Миколи Дороша шанобливо занесене до міжнародної енциклопедії «Кращі люди України». Це викликає неповторні почуття гідності за рідний край, за своїх земляків, за їхні досягнення і звершення.

Наталія Черненька

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини