Люди, врятуємо Назарчика разом!

Люди, врятуємо  Назарчика разом!

Шановні хмільничани!

Хмільницька міська рада звертається до всіх небайдужих людей  з проханням про допомогу. Справа в тім, що в родині нашого колеги Коломійчука Валерія Петровича сталась велика біда, важко захворів  онук - Гомжин Назар Дмитрович, 12.01.2019 р. народження.

Хлопчик народився, зростав та розвивався як усі діти, проте згодом, після року, важка недуга почала проявляти себе, дитина віком 1 рік і 7 місяців так і не почала самостійно ходити. Після низки обстежень та оглядів лікарями, аналізи онука були відправлені до Каліфорнії у місто Лос-Анджелес. Результати приголомшили та сколихнули усю родину – спінальна м’язова атрофія 2 типу.

Рішенням лікарсько-консультативної комісії при КНП «ВОДКЛ ВОР» від 10 вересня 2020 року №22 діагноз остаточно підтверджений.    

Спінальна м`язова атрофія (СМА) – важке спадкове генетично-детерміноване захворювання, яке характеризується прогресуючою дегенерацією мотонейронів передніх рогів спинного мозку та призводять до прогресивного розвитку слабкості м`язів та їх атрофії.

Тип захворювання є одним з найважчих, хвороба має ризик швидко прогресувати і хлопчик може в будь-який момент втратити всі навики, які має на сьогодні.

Дитині постійно необхідне спостереження  лікарів, спеціальне харчування та підтримуюче симптоматичне  лікування, аби покращити якість життя та уповільнити прогресування захворювання та розвиток ускладнень. Догляд за дитиною є цілодобовим, а лікування  пожиттєвим,  все це вимагає великих матеріальних витрат.

На сьогодні родина зіткнулася з величезними труднощами і залишилась один на один у боротьбі з важкою недугою, в тому числі щодо пошуку госпіталю, який  міг би прийняти  дитину  з метою   реабілітації та лікування.   

У всьому світі хворі на СМА вже отримують лікування, проте в Україні його немає! Деякі країни проводять терапію для таких важкохворих дітей, роблячи їм ін’єкції.  Однією з таких є Польща, а тому сім’я прийняла рішення негайно виїжджати до Польщі на лікування, де вже знайшла підтримку друзів.

Уся родина на порятунок хлопчика  максимально залучила власні заощадження, яких, на жаль, недостатньо, а тому  була вимушена   розмістити звернення у соцмережі до усіх небайдужих людей з проханням матеріально підтримати сім’ю та подарувати дитині шанс на життя.

Просимо усіх небайдужих розглянути це звернення  та знайти  можливість, аби матеріально підтримати родину.        

Сподіваємось, що усі ми спільними силами станемо порятунком для маленького хлопчика.

Заздалегідь дякуємо за розуміння та підтримку.      

Картковий рахунок 5168 7554 4939 8185  ПриватБанк,

Гомжина (Коломійчук) Тетяна Валеріївна (мама) т.0977907579.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини