Маєте борги за газ – на субсидію не розраховуйте

Маєте борги за газ – на субсидію не розраховуйте

ТОВ «Вінницягаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», звертає увагу споживачів, що Уряд змінив правила призначення субсидій (Постанова КМУ №505 від 19.05.2021 р).

Тепер усі субсидіанти отримують грошову допомогу від держави виключно «живими грошима», відтак самі розпоряджаються коштами державної підтримки.

«Ознайомитись детальніше з інформацією щодо особливостей нарахування субсидії можна в органах соцзахисту за місцем проживання. Ми ж закликаємо потенційних отримувачів субсидій відповідально ставитись до вчасних розрахунків за спожитий газ. Оскільки наявність простроченої заборгованості за комуналку чи накопичення боргу (сумарно за всі послуги) у розмірі понад 340 грн, може призвести до втрати субсидії на наступний сезон, а як наслідок – збільшення суми боргу»,наголошуєдиректор ТОВ «Вінницягаз Збут» Василь Сопільник.

Під час минулого опалювального сезону чверть побутових клієнтів ТОВ «Вінницягаз Збут» отримувала грошову допомогу від держави на оплату житлово-комунальних послуг. Станом на 1.10.2021 р. 13,5% субсидіантів й досі  боргують за газ майже 15 мільйонів гривень. Загальний борг побутових споживачів ТОВ «Вінницягаз Збут» за блакитне паливо 118 млнгрн.

«Така ситуація із заборгованістю загрожує стабільному газопостачанню під час опалювального сезону, а боржники-субсидіанти ризикують втратити держпідтримку. Крім того, нещодавні зміни у законодавстві дозволяють відключати споживачів, якіневчасно розраховуються за використаний ресурс, від газопостачання під час карантину»,коментує Василь Сопільник.

Керівник постачальної компанії зауважує, що ТОВ «Вінницягаз Збут»– соціально відповідальна установа,яка завжди робить кроки назустріч вразливим категоріям населенняі пропонує  реструктуризацію боргу.

Вартість природного газу для побутових клієнтів ТОВ «Вінницягаз Збут» залишиться незмінною до травня 2022 року і становить 7,99 грн за кубометр.

Пам’ятайте, що вчасні розрахунки за використаний енергоресурс запорука тепла й затишку у ваших домівках.

ТВІЙ ГАЗЗБУТ. Надійний та зручний для кожного.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

«ВІННИЦЯГАЗ ЗБУТ» ЗБІЛЬШУЄ ОБСЯГИ ПОСТАЧАННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини