Марафон здорових звичок від Світлани Буланюк

Марафон здорових звичок від Світлани Буланюк

Більшість людей не знає, що існують правила прийому їжі. Ці правила потрібно вносити до програми у дитячих садочках, тоді наша нація буде ставати здоровішою - вважає фітнес тренер та експерт з правильного харчування Світлана Буланюк.

Основні правила прийому їжі:

1. Жувати! Важливо мати здорові та міцні зуби, слідкуйте за ротовою порожниною.

Їжте повільно, жуйте на дві щоки, (запобігає зажимам і блокам жувальних м'язів). Дайте часу на нормальне виділення слини.

Саме пережовування запускає процес травлення. Від того, наскільки довго ми жуємо, залежить, скільки виділиться травних ферментів шлункового соку та гормонів кишківника, які і контролюють відчуття голоду. Завжди обирайте їжу, яку потрібно жувати, а ще краще в стані (al dente).

2️. Контролюйте скільки ви їсте, має бути порція, у кожного вона своя. Не важливо худнете ви чи набираєте вагу. Ви не повинні виходити з-за столу перевалюючись, наче м'яч. Відчуття ситості з'являється через 20 хв.

3️. Шкідливого хочеться. Не зможете ви весь час себе обмежувати. Дофамін - гормон радості бере своє.

Вживайте, але в маленьких кількостях і лише після основного прийому їжі (обід). Візьміть ту цукерку, найулюбленіше для вас, але прокайфуйте, насолодіться у той момент. Повільно, відчувши смак їжі. Немає заборон - немає зривів.

4️. Ніколи не їсти в стресі. Заборонено підходити до холодильника! Читайте, гуляйте, пийте багато рідини, спілкуйтесь,  плачте, смійтесь, що завгодно, але не закидайте їжу хаотично.

5️. Пити чисту воду, воду з лимоном, трав'яні чаї без цукру, з імбирем, калиною, ягодами.

6️. Не їж, коли не голодний. Навчіться  слухати своє тіло. Не потрібно закидати відразу до роту все, чим вас  пригощають, забудьте про постійні перекуси, припиніть пити калорійні напої - це їжа!!! Пуста, шкідлива і непотрібна вашому організму.

ЯК навчитись їсти повільно:

Їжте на кухні, не відволікаючись на телевізори та гаджети.

Ніяких перекусів.

Спробуйте класти виделку на стіл кожного разу, коли жуєте. Ще варіант - їсти чайною ложкою.

Я не вважаю, що рахувати кількість пережовувань щоразу - це нормально з психологічної точки зору. Потрібно робити 30-40 пережовувань на одну виделку.

Про користь продуктів харчування, про білки, жири, вуглеводи, про вітаміни та БАДи, читайте у наступних марафонах.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:МАРАФОН ЗДОРОВИХ ЗВИЧОК  ВІД СВІТЛАНИ БУЛАНЮК З ХМІЛЬНИКА НА ВІННИЧЧИНІ

Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини