Микола Філонов: “Перемога на інформаційному фронті має бути беззаперечною”

Микола Філонов: “Перемога на інформаційному фронті має бути беззаперечною”

30 березня до Вінниці прибула представницька делегація з провідних фахівців по інформаційним війнам та контрпропаганді — речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, дипломат, експосол України в США Валерій Чалий, відомий журналіст, директор «Українського інституту майбутнього" Вадим Денисенко і політтехнолог Сергій Гайдай. 

Усі вони були спікерами на форумі “Інформаційний фронт України: Вінниччина”, співорганізаторами якого виступили ГО “Ми — Вінничани” (голова Валерій Коровій), ГО “Вектор” та медіахолдинг “Новини Вінниці” (засновник Микола Філонов).

                       

З вступним словом до учасників форуму звернувся Герой України, військовий льотчик, один із найкращих українських пілотів-винищувачів з позивним "Karaya" Вадим Ворошилов.

Крім столичних гостей у заході взяли участь, представники ЗМІ Вінницької області та загальнонаціональних медіа, викладачі та науковці Донецького національного та Вінницького педагогічного університетів, народні депутати України різних скликань, громадські активісти, експерти, представник Нацради з питань телебачення і радіомовлення. 

Учасники дискусійних панелей спілкувалися з приводу підвищення ефективності донесення правди про Україну у світі, обговорювали успішні практики медіа-кампаній, радилися — яким чином деморалізувати ворога та дестабілізувати ситуацію всередині країни-агресора.

Мету та хід форуму прокоментував його співорганізатор та модератор, наш земляк — Микола Філонов.                               

“Зрозуміло, що доля війни вирішується на лінії бойового зіткнення — у степах Донбасу, Запоріжжя та Херсонщини. І ми допомагаємо ЗСУ постійно і системно — чим можемо. Але у нинішньому інформаційному світі питання домінування у медіа-просторі та впливу за допомогою цього на масову свідомість, аж ніяк не є другорядним питанням. Згадаємо 2014-й рік, коли Москві вдалося похитнути впевненість частини українського суспільства у намірах вчинити опір агресії. Як наслідок — майже без бою здали Крим, дозволили сепаратистам розпочати війну на Сході нашої країни. 

За даними нашого опитування, сьогодні 93% мешканців Вінниччини вважають інформаційний фронт України надзвичайно важливою складовою перемоги. Завдяки допомозі кожного українця та фахівців, сьогодні Україна виграє в інформаційній війні. Водночас, маємо постійно тримати у тонусі наших союзників, нагадуючи їм, що наша держава веде війну за цивілізаційний вибір, за загальнолюдські цінності, стоїть в обороні міжнародного права. А тому Україні слід допомагати, допомагати заради перемоги українців та всього цивілізованого світу”, — зазначив на відкритті форуму його співорганізатор Микола Філонов.

“Якщо нам вдасться реалізувати зазначені завдання — перемога України на інформаційному фронті буде беззаперечною”, — резюмував він. 

Наприкінці форуму організатори оголосили конкурс журналістських робіт для блогерів та журналістів Вінниччини в п'яти номінаціях, з призовим фондом 200 тисяч гривень.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ЗАСНОВНИК БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ "UA" МИКОЛА ФІЛОНОВ: МИ БУДЕМО ДОПОМАГАТИ НАШИМ ЗАХИСНИКАМИ СТІЛЬКИ, СКІЛЬКИ ПОТРІБНО ДЛЯ ПЕРЕМОГИ

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ "МИ - ВІННИЧАНИ" ТА БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД МИКОЛИ ФІЛОНОВА "UA" ПОСИЛЮЮТЬ ДОПОМОГУ ЗБРОЙНИМ СИЛАМ УКРАЇНИ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини