Микола Філонов: «Проєкт «Лікар для села» орієнтований на допомогу людям

Микола Філонов: «Проєкт «Лікар для села» орієнтований на допомогу людям

У Хмільницькому районі триває благодійна програма оздоровлення та діагностики для сільського населення «Лікар для села».
На запрошення благодійного фонду Миколи Філонова «Український Альянс», соціальна ініціатива благодійного фонду “МХП-Громаді”, яка успішно реалізовується в інших районах Вінниччини, пройшла й для мешканців Хмільницького району.

 

У найвіддаленіші населені пункти області прямує медмобіль, щоб обстежити людей. Такою нагодою уже скористалися понад 1 500 мешканців колишнього Козятинського, Калинівського та Хмільницького районів, - повідомляє видання "Вінниця Прес-Поінт» 


У кожному селі до лікарів приходять від 50 до 150 людей різного віку. Благодійна програма «Лікар для села» дуже популярна серед сільського населення. Люди дякують за увагу лікарям та просять приїздити ще.


Як розповідає очільник БФ «Український Альянс» Микола Філонов, попри те що більшість зусиль фонду спрямовано на підтримку військових, фонд разом з партнерами постійно шукає можливість допомагати мешканцям області, які потребують підтримки. 

«Під час війни особливої уваги потребують люди похилого віку та дітки. За підтримки наших партнерів БФ «МХП-Громаді» наразі тривають декілька благодійних програм. Спільними зусиллями ми забезпечуємо школи району спортивним інвентарем. А також, займаємось надзвичайно важливим, в першу чергу для людей похилого віку, проектом «Лікар для села». На наше запрошення БФ «МХП-Громаді» та інші наші партнери допомогли з реалізацією цього проєкту в Хмільницькому районі. За минулий місяць в межах цього проекту було відвідано понад 27 населених пунктів. І загальна кількість людей, які пройшли обстеження, вже понад півтори тисячі», – каже Микола Філонов.  
Селяни дякують лікарям та благодійникам та просять, ще звернути увагу на необхідність флюорографічного обстеження. Кажуть, такої послуги не отримували уже давно. А тим часом після спалаху коронавірусу проблеми з легенями є в багатьох. Популярністю користуються й послуги терапевта, офтальмолога та фахівців, які роблять УЗД.

За словами офтальмолога Анастасії Зубрицької, команда «Лікар для села» працює з листопада минулого року. За цей час побували в Київський, Сумській, Хмільницькій та Вінницький областях. Весь цей час користується популярністю медмобіль, адже люди в селах часто не мають можливості потрапити до сімейного лікаря.

У кожному селі, а їх медики вже об’їхали чимало, вони приймають від 50 до 200 людей. За результатами огляду надають рекомендації та радять – до яких профільних лікарів звернутись для подальшого лікування.

«Безкоштовний проєкт «Лікар для села» орієнтований на допомогу людям. У скрутні часи особливо важливим є не звичайні заклики до єднання, а реальна демонстрація конкретних справ, щоб кожна людина зрозуміла – наодинці з її бідою і проблемами не залишать. Це актуально як для фронту, куди йде левова частка допомоги нашого БФ, так і для тилу. Тож маємо на практиці підтверджувати, що Україна – єдина, а тому непереможна», – коментує заходи Микола Філонов.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ПРОЕКТ «ЛІКАР ДЛЯ СЕЛА» РОЗПОЧАВ РОБОТУ В ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини