На п'ять років за грати суд відправив 70-річного жителя Вінниці за підтримку війни в Україні

На п'ять років за грати суд відправив 70-річного жителя Вінниці за підтримку війни в Україні

В Управлінні СБУ Вінницької області повідомили, що з початком повномасштабного вторгнення окупаційних військ в Україну, мешканець Вінниці, громадянин рф, активізував антиукраїнську «інтернет-пропаганду» на власній сторінці у забороненій соціальній мережі.

«Через свої дописи підозрюваний дискредитував Збройні Сили України, поширював ворожу пропаганду в підтримку загарбницькій політиці кремля. Відкрито підтримував агресивну політику щодо України президента путіна, проведення агресивних військових дій на території України, знищення українських військових сил та політичної влади», - йдеться у повідомленні СБУ.

Кіберфахівці СБУ викрили ворожого пропагандиста у квітні минулого року і припинили його протиправну діяльність, тоді ж, слідчі спецслужби і повідомили йому про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України.

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів, суд визнав ворожого поплічника винним та призначив покарання на 5 років позбавлення волі за такими статтями:

  • ч. 1 ст. 110 КК України (публічний заклик до зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України),
  • ч. 1 ст. 300 КК України (зберігання творів, що пропагують національну нетерпимість та дискримінацію, з метою їх розповсюдження),
  • ч. 2 ст. 436-2 КК України (поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування та визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України) Кримінального кодексу України.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

В ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ ЧЕТВЕРО ЗЛОЧИНЦІВ ЗІ ЗБРОЄЮ ПОБИЛИ ЧОЛОВІКІВ В ЦЕНТРІ СЕЛА (ВІДЕО)

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини