На Вінниччині люди протестували проти підняття тарифів на тепло(відео)

На Вінниччині люди протестували проти підняття тарифів на тепло(відео)

На Вінниччині люди прийшли до міської ради запитати, коли в їхніх оселях буде тепло, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на Суспільне.

У місті Бершадь близько дев'ятої ранку біля міської ради зібралося кілька десятків містян. 

За словами місцевої жительки Раїси Слободяник, через суперечку місцевої влади та виробника теплової енергії опалювальний сезон розпочався майже на місяць мізніше, в домівках холодно, а тарифи підняли майже на третину.

Люди кажуть у їх квартирах 12-13 градусів тепла. Та ще й платити за відсутнє тепло треба майже три тисячі ів місяць, розповідає Раїса Слободяник.

"Я живу на останньому поверсі, у мене цвіла вся стеля. Я не знаю, що далі робити. Тепла немає, конденсант виділяється. Я включаю три електричні обігрівачі", — каже Раїса Слободяник.

Проблеми з централізованим опаленням у Бершаді виникли через зміну виробника теплової енергії. З попереднім пастачальником підприємством "Авкубі" міська влада вирішила припинити співпрацю, бо зарекомендувало себе негативно, каже міський голова Віталій Драган.

Драган додає, тоді їм вдалося домовитися і минулорічний опалювальний сезон завершили.

Керівник підприємства Володимир Думанський каже, йому пропонували продати котельню. Але міськрада досі боргує 5,7 млн грн за попередні роки. Теплову енергію його підприємство виробляло з 2014-го.

"Я доповів власникам. Власники сказали, що спочатку треба закрити борг, потім продається котельня", — зазначив Володимир Думанський.

Замість "Авкубі" виробляти теплову енергію розпочало приватне підприємтво "Добротех". Воно встановило тариф у розмірі 2 200 грн за 1 Гкал. Також містянам потрібно платити 501 грн за доставку. Такі тарифи затвердив виконавчий комітет бершадської міськради.

Тариф підвищили через здорожчання пелетів, пояснив Василь Гончарук.

"Якщо в минулому році я купляв пелету по 1800 грн, сьогодні я плачу 5-6 тисяч грн", —каже Василь Гончарук.

Міський голова Віталій Драган каже, тариф економічно обгрунтований. Додає, тепло зʼявиться, коли замінять аварійні труби, терміни не називає.

Наразі без опалення частина багатоповерхівок, два садочки та школа, додає Драган.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ХМІЛЬНИКУ БАТЬКИ ПРОТЕСТУВАЛИ ПРОТИ "ДИСТАНЦІЙКИ"

 

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини