На Вінниччині почастішили випадки крадіжок смартфонів

На Вінниччині почастішили випадки крадіжок смартфонів

У Вінницькій області зросла кількість випадків крадіжки смартфонів та інших пристроїв. Лише за минулу добу поліцейські розкрили три крадіжки ґаджетів, одна з яких відбулася у Хмільницькому районі, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на Na Парижі

Саме смартфони є «найбажанішими» для зловмисників при «полюванні» на жертв.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, способи, у який викрають ґаджети, різняться. Так в Хмільницькому районі до поліції звернулась жінка, сина якої під час прогулянки забув телефон біля місцевого кафе, а коли повернувся мобільного не було.

Завдяки оперативним заходам поліцейські встановили особу причетну до злочину. Нею виявилася 54–річна місцева жителька.

Викрадене вилучено, призначено експертизи. Слідством вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру у вчиненні злочину.

Ще один випадок трапився у Вінниці жінка на вулиці під час розмови зі знайомим залишила телефон на парапеті. Через деякий час містянка помітила, що телефон зник.

Слідчо-оперативна група поліції, що прибула за викликом, задокументувала правопорушення та завдяки відеозаписам камер спостереження встановили особу зловмисника. Ним виявився 36–річний місцевий житель.

В іншому випадку про крадіжку чоловічого смартгодинника повідомив керівник одного із поштових відділень міста. Заявник виявив відсутність ґаджета, який вони мали надіслати отримувачу. 

В ході розшукових заходів поліцейські встановили особу причетну до вчинення злочину. Ним виявився 53-річний місцевий житель, який підійшов до стійки аби відправити власну посилку. Побачивши незапакований смартгодинник на стійці забрав його собі. 

За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 4 ст. 185 КК України (крадіжка). Такий злочин карається ув’язненням до 8 років.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ ЧОЛОВІК, ЯКИЙ ЗРІЗАВ 13 ДЕРЕВ, ВІДШКОДУВАВ 240 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини