На Вінниччині СБУ викрила організаторів незаконної вирубки лісу: завдали збитків державі на 1,5 млн грн

На Вінниччині СБУ викрила організаторів незаконної вирубки лісу: завдали збитків державі на 1,5 млн грн

На Вінниччині СБУ викрила організовану злочинну групу, до якої входили посадовці одного з комунальних лісових господарств.  

Члени групи здійснили незаконну вирубку дерев, яку потім обробляли і продавали. Своїми діями зловмисники завдали збитків державі на суму близько 1,5 млн грн. 

За попередніми даними слідства, учасники групи, із залученням фізичної особи-підприємця, організовували та проводили рубки за межами офіційно виділених ділянок. В подальшому, продавали незаконно зрубану деревину цінних порід без відображення у реєстраційних формах лісгоспу.

Організатор групи вносив фіктивні відомості до Єдиної державної системи електронного обігу деревини про пункт навантаження, розвантаження лісопродукції, виготовляв лісорубні квитки з ознаками фіктивності. 

Грошові кошти, отримані від продажу лісосировини, розподілялися між учасниками злочинної схеми. 

Під час проведення обшуків правоохоронці вилучили: 

- документацію із доказами протиправних дій; 

- підроблені товаро-транспортні накладні; 

- лісорубні квитки, бірки на дерева, чорнові записи та готівку. 

В рамках кримінального провадження, організатору та учасникам оборудки, оголошено про підозру за ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу), ч. 5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією, а організатору - ще й за ч.2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж) Кримінального кодексу України. 

Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Заходи із викриття проводилися спільно з Головним управлінням Національної поліції у Вінницькій області під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури.

Речник СБУ у Вінницькій області Денис ЗАКАБЛУК


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ ВИЯВЛЕНО ТИСЯЧУ ЛІТРІВ КОНТРАФАКТНОГО АЛКОГОЛЮ

114321
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини