На Вінниччині СБУ викрила схему контрабандного вивезення деревини за кордон

На Вінниччині СБУ викрила схему контрабандного  вивезення деревини за кордон

Служба безпеки України блокувала у Вінницькій області спробу реалізації незаконного механізму вивезення за кордон забороненої до експорту лісосировини. За попередніми даними слідства, представники однієї з місцевих комерційних структур організували схему контрабанди лісоматеріалів, у тому числі дерев цінних порід, до однієї з європейських країн. Про це повідомляє пресслужба СБУ у Вінницькій області.
 

Для легалізації товару фігуранти вносили недостовірні відомості до митних документів і змінювали технічні характеристики продукції. У такий спосіб ділки «переоформлювали» заборонену до експорту лісосировину на готові вироби із дерева. Правоохоронці затримали вантажівку з партією контрабандного товару під час спроби перетину кордону в зоні митного контролю «Гайсин».
Під час огляду транспортного засобу у фігурантів виявлено майже 300 квадратних метрів лісоматеріалів,задекларованих як «дошка терасна з акації»на суму більше ніж 9 тисяч євро.
У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 201-1 (переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю лісоматеріалів або пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев, лісоматеріалів необроблених, а також інших лісоматеріалів, заборонених до вивозу за межі митної території України) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності винних осіб.
Наразі вирішується питання про накладення арешту на транспортний засіб і вантаж контрабандистів. Заходи із викриття та блокування протиправної діяльності проводились під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури за сприяння Подільської митниці Державної митної служби.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ВІННИЧЧИНІ СБУ ВИКРИЛА ПОЛІЦІЯНТІВ-ХАБАРНИКІВ

141612
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини