На Вінниччині викрили мера, який вкрав з бюджету 3 мільйони гривень

На Вінниччині викрили мера, який вкрав з бюджету 3 мільйони гривень

Служба безпеки викрила керівництво однієї з міських рад на Вінниччині на махінаціях у земельній сфері на майже 3 млн гривень.

За даними слідства, оборудку організував голова міської ради. Посадовець, зловживаючи службовим становищем, передав у користування сотні гектарів сільськогосподарських угідь за значно зниженою орендною ставкою.

Договірні відносини оформлювалися за «спрощеною процедурою» всупереч встановленого Законом порядку, без проведення земельного аукціону та засідань сесій міської ради.

Ініційована СБУ експертиза підтвердила нанесення збитків бюджету місцевої громади на майже 3 млн грн внаслідок реалізації вказаної «схеми».

На підставі зібраних доказів меру міста повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо відсторонення посадовця від виконання обов’язків та обрання йому міри запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Комплексні заходи з викриття оборудки проводили співробітники СБУ у Вінницькій області спільно із ДБР за процесуального керівництва обласної прокуратури.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ АУДІ ВРІЗАЛОСЯ У ВІДБІЙНИК ТА ПЕРЕКИНУЛОСЯ НА ДАХ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини