На Жданівському заводі розпочали переробку цукрових буряків

На Жданівському заводі розпочали переробку цукрових буряків

На Жданівському заводі розпочали переробку цукрових буряків, - повідомляють Життєві обрії.

Понад три тисячі тонн солодких кристалів з нового врожаю цукрових буряків зварили загалом на Жданівському, Томашпільському та Крижопільському переробних підприємствах, - інформує AgroTrend.

“Інші заводи накопичують необхідний для початку роботи запас сировини”, – йдеться у повідомленні на сайті Вінницької обласної військової адміністрації. Скільки працюватиме цукроварень у нинішньому виробничому сезоні, поки що не повідомляють.

Солодкі корені в регіоні виростили на 43,3 тисячі гектарів, з яких 38,3 тисячі – на полях сільгосппідприємств, решта – на площах фермерів.

Буряки зібрали на перших трьох тисячах гектарів за середньої урожайності на круг по 405 центнерів. Показник трохи нижчий порівняно з минулорічним.

Фахівці прогнозують вал коренів в обсязі приблизно два мільйони тонн. Уточнюють, що це з урахуванням сировини, доставленої з низки господарств сусідніх областей, з якими уклали договори вінницькі цукроварні.

Нагадаємо, у 2021 році на Вінниччині працювало п’ять цукрозаводів, на яких переробили 2,3 мільйона тонн буряків. З цієї кількості зварили 363,5 тисячі тонн солодких кристалів.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ ВИРІС БУРЯК МАСОЮ БІЛЬШЕ 5 КІЛОГРАМІВ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини