НАД ХМІЛЬНИЧЧИНОЮ ВАКЦИНУ ВІД СКАЗУ РОЗКИДАТИМУТЬ З ЛІТАКІВ

НАД ХМІЛЬНИЧЧИНОЮ ВАКЦИНУ ВІД СКАЗУ РОЗКИДАТИМУТЬ З ЛІТАКІВ

З 14 вересня 2020 року у Хмільницькому районі буде розпочато кампанію по пероральній імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Профілактика відбудеться  шляхом розповсюдження принад з вакциною із літаків – повідомляють у Хмільницькому районному управлінні Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Заходи  проводяться відповідно до Плану протиепізоотичних заходів по профілактиці основних заразних хвороб тварин на 2020 рік для  попередження захворювання на сказ серед диких тварин, котрі є основними  розповсюджувачами збудника сказу.

Розповсюдження принад із вакциною відбуватиметься повітряним методом за допомогою літака (на низькій висоті) над лісовими та польовими угіддями району, поза територіями населених пунктів та водойм.

Принада безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку з різким запахом м’ясокісткового борошна (на фото). Усередині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу.

При виявленні принад громадянам слід:

–   не брати їх руками і не переносити з місця на місце чи забирати додому,

–  застерегти своїх дітей, що у разі виявлення принад з вакциною гратись ними заборонено,

–  не розламувати та не розбивати виявлені принади з вакциною.

Довідково:

Сказ – особливо-небезпечне вірусне захворювання, спільне для тварин та людей. При захворюванні вражається центральна нервова система з ознаками поліенцефаломієліту, супроводжується паралічами  і  завжди закінчується   смертю. Поширюють сказ у природі найбільше лисиці, а також  єнотовидні собаки, борсуки, вовки та бродячі собаки і коти.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини