Після російських обстрілів у Ладижині без опалення знову залишилися 20 тисяч людей

Після російських обстрілів у Ладижині без опалення знову залишилися 20 тисяч людей

Через масований ракетний обстріл окупантів жителі Ладижина знову залишилися без тепла. У місті оголошено надзвичайний стан - повідомляють Життєві обрії з посиланням на ТСН.

Після влучання ракети в об'єкт критичної інфраструктури в 20-тисячах помешкань холодні батареї. Така ж ситуація була півтора місяця тому, після атаки росіян на енергооб'єктах.

Після першого влучення чиновники обіцяли швидко збудувати альтернативну котельню, але об'єкт досі на стадії будівництва.

Місто залишилося без тепла після обстрілу рашистами ТЕЦ, яка його обігрівала. У квартирах холодно, кажуть містяни, але не критично. Чимало багатоповерхівок утеплені, тому будинки ще не встигли охолонути. Гріються пляшками з теплою водою, електрообігрівачами і газом на кухнях.

“Холодно, сьогодні не хотіла на роботу вставити. Кутова, на п'ятому поверсі, це взагалі триматися неможливо. Газ включила і сиджу, ні світла немає”, - розповідає одна із місцевих жінок. 

У місті вже вдруге оголошують надзвичайний стан. Така ж ситуація була півтора місяця тому - теж, після російського обстрілу - ладижинці сиділи з холодними батареями тиждень. Тоді чиновники обіцяли швидко збудувати альтернативну котельню, але об'єкт досі на стадії будівництва.

“Ми одразу почали будівництво об'єкту і паралельно робили проєктну документацію, щоб не затягувати. Вважаю, що терміни будівництва вони є адекватними, враховуючи постачання матеріалів, насосів, труб і всього іншого. Не так просто знайти, адже проблеми з мережами є не тільки в Ладижині”, - пояснює заступник міського голови Ладижина Павло Анущенко.

Людям пропонують грітися у “Пунктах незламності”, деякі з них тут не згортали після попереднього обстрілу.  Воду з системи опалення в будинках поки не зливають, у мерії сподіваються сприятиме плюсова температура, зараз тут +1 і прогнозують потепління. Людей закликають економити електрику.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ЛАДИЖИНІ ОПИТУЮТЬ МЕШКАНЦІВ ЩОДО ВИЇЗДУ НА ВИПАДОК ПОВНОГО ВИМКНЕННЯ ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини