Поблизу Хмільника на відео зафіксували стадо зубрів

Поблизу Хмільника  на відео зафіксували стадо зубрів

У інтернеті опублікували відео, на якому на поблизу Хмільника стадо зубрів переходить дорогу. Граціозні тварини моментально стали «зірками», - повідомляють Життєві обрії з посиланням на Na Парижі.

Кадри з зубрами відзняли з салону автомобіля. Пасажири авто рахували тварин, що переходили шлях, захоплювалися їхньою красою, а потім ще помітили одного зубра, який відстав, у лісі.

«А ми нагадуємо, що зубр європейський став візитівкою хмільницьких лісів саме завдяки праці лісівників. Адже зубр - це вид, що знаходиться на межі зникнення і має природоохоронний статус. В Хмільницькому районі - найчисельніша в Україні популяція зубрів - 101 особина.

Для порівняння - всього в українських лісах є понад три сотні цих тварин. У Хмільницькому районі - третина червонокнижних велетнів, і це найбільша популяція зубра в Україні. Більше того, саме з хмільницьких лісів тварин розповсюджують на Волинь, Буковину, Львівщину.

Наразі зберігається тенденція до формування зубрів у 2-3 менших стада, а також окремо ходять престарілі зубри-самці. Мисливствознавці кажуть, що не варто боятися зустрічі із зубром, попри його вражаючі розміри. Але й надто близько підходити також не рекомендується. Краще спостерігайте цю красу осторонь!

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

УКРАЇНСЬКИЙ БАБАК ЗРОБИВ ПРОГНОЗ, ЯКОЮ БУДЕ ВЕСНА(ВІДЕО)

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини