Поліцейського, який у Вінницькому районі спричинив смертельну ДТП взяли під варту

Поліцейського, який у Вінницькому районі спричинив смертельну ДТП взяли під варту

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури спільно з четвертим слідчим відділом (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, повідомлено про підозру співробітнику поліції м. Києва, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 2861 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, якщо вони спричинили смерть потерпілого).

Установлено, що 32-річний поліцейський увечері 14 червня у Вінницькому районі спричинив дорожньо-транспортну пригоду. Чоловік, керуючи легковим автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, на заокругленій ділянці дороги не врахував дорожню обстановку та допустив виїзд транспортного засобу за межі проїжджої частини. Автівка злетіла в кювет, зіткнулася з деревом та перекинулася. 

На момент ДТП в автомобілі, крім водія, перебували четверо пасажирів – двоє чоловіків та дві жінки. Троє з них отримали тілесні ушкодження різних ступенів тяжкості. Одна жінка від отриманих травм загинула на місці пригоди.

17 червня, Вінницький міський суд задовольнив клопотання прокуратури про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою терміном на 60 діб із визначенням застави у сумі 181 тис. грн. Також на час досудового слідства поліцейського відсторонено від займаної посади. 

У кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, вживаються заходи для встановлення всіх обставин події.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ХМІЛЬНИКУ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ВИЯВИЛИ ПЛАНТАЦІЮ КОНОПЛІ

  Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org  

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини