Прокуратура оголосила про підозру посадовцю за розтрату бюджетних коштів

Прокуратура оголосила про підозру посадовцю за розтрату бюджетних коштів

У 2019 році, на той час начальник управління житлово-комунального господарства однієї з міських рад Вінницької області, зловживаючи службовим становищем, уклав договір та на його виконання перераховано бюджетні кошти за придбання у фізичної особи-підприємця 83 тонни технічної солі для посипання доріг у осінньо-зимовий період за завідомо завищеними цінами з метою розтрати бюджетних коштів на користь посадовця, чим заподіяв матеріальну шкоду бюджету міської ради на суму понад 105 тис. грн.

За аналогічних обставин у 2020 році ним же укладено договір із тією ж фізичною особою-підприємцем про закупівлю 61,2 тонни технічної солі за завідомо завищеними цінами з метою розтрати бюджетних коштів на користь підприємця, чим заподіяв матеріальну шкоду бюджету міської ради на суму майже 78 тис. грн.

За процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури повідомлено про підозру колишньому посадовцю однієї з міських рад Вінниччини у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 191 КК України.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ НА ВІННИЧЧИНІ ПІДРЯДНИК НАНІС ГРОМАДІ ЗБИТКІВ НА СТО ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

  Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org  

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини