СБУ затримала російського агента, який готував новий ракетний удар рф по Вінниці

СБУ затримала російського агента, який готував новий ракетний удар рф по Вінниці

СБУ затримала 30- річного чоловіка, який готував новий ракетний удар рф по Вінниці, фотографуючи локації та відправляв ворогу дані, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на Управління СБ України у Вінницькій області.

За даними слідства, він підтримував збройну агресію рф. Через свої прокремлівські погляди потрапив у поле зору ФСБ, яка дистанційно завербувала його для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. Щоб виконати ''роботу'' зловмисник щоденно обходив вулиці обласного центру і приховано фіксував місця базування та переміщення Сил оборони.

Як повідомляє пресслужба СБУ, саме ''завдання'' ворожий поплічник отримав від російської спецслужби на початку червня цього року.

''Насамперед ''агент'' намагався виявити локації з найбільшим зосередженням військової техніки та важкого озброєння підрозділів ЗСУ, які готуються до можливого перекидання на фронт. Також розвідував місцевість навколо промислових об’єктів для визначення рівня їхньої охорони і присутності там українських захисників. Крім того, фігурант ''підказував'' окупантам ''пріоритетність'' об’єктів, по яких рф готувала повітряний удар із використанням крилатих або балістичних ракет і дронів-камікадзе.'', - зауважили в  СБУ.

''Згідно з ''інструкцією'' російської спецслужби зрадник мав переправляти їм розвідну формацію у вигляді електронних карт і фотографій. Під час обшуку у затриманого виявлено мобільний телефон, який він використовував для виконання ворожих завдань.'', - підкреслили в СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

 

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ВІННИЦІ СУДИТИМУТЬ МІСЦЕВОГО ЖИТЕЛЯ, ЯКИЙ ВЕРБУВАВ ЧОЛОВІКІВ У ЛАВИ "ВАГНЕРІВЦІВ"

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини