Село живе! Село святкує!

Село живе!  Село святкує!

Вже доброю традицією соколівчан стало відзначення дня свого села. Цього дня, біля сільського Будинку культури, для місцевих жителів було організовано чудове свято в традиційному українському стилі, де навіть фотозони були облаштовані з українським народним колоритом.

Коли сонце почало заходити за поля, серед яких розкинулося село, соколівчани поступово почали заповнювати подвір’я сільського клубу, де мало відбутися святкування.

Тут усіх гостей свята уже очікували вміло та смачно приготовлені страви на вогні, які заполонили своїм ароматом усе навкруги, а духовий оркестр Хмільницького Будинку культури створював атмосферу та настрій свята, виконуючи запальні українські мелодії, під які дивись хтось та й пуститься в танець.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гамірно було не тільки біля святкових столів та міні-ярмарки, а й біля розважальних атракціонів, де дитячий гамір інколи було чути краще, ніж мелодії оркестру.

Поволі усі місця перед імпровізованою сценою були зайняті й розпочався святковий концерт, перлиною якого стали народний колектив «Перлина Поділля», чоловічий ансамбль «Соколи» та сімейний колектив родини Пальонків. У виконанні колективів звучали веселі та жартівливі пісні, які глядачі зустрічали оваціями, підспівуючи в унісон виконавцям.

На свято села завітало багато гостей. Були і представники влади, почесні гості із Вінниці та Іванова, а також творчі колективи із сусідніх сіл. Усі прибули з подарунками, щирими вітаннями, а колективи із Березни та Куманівців подарували жителям Соколови ще й приємні емоції своїми виступами.

Староста Соколови Андрій Титула привітав соколівчан зі святом, побажавши процвітання селу та його мешканцям, миру в країні та сім’ях, здоров’я усім соколівчанам та натхнення й сили надалі працювати на благо малої батьківщини.

Усі бажаючі перевірити свої сили та спритність могли зробити це в спортивних змаганнях. Тут можна було випробувати свої сили у підніманні гирі, армреслінгу, а завершальним стало змагання з перетягування канату, на якому віч-на-віч зійшлися «вулиця на вулицю», адже команди були сформовані за принципом проживання на тій чи іншій вулиці села. Сюрпризом для учасників та переможців змагань стали призи, які вони вибороли. Адже до самого нагородження організатори не розкривали секрету, за що ж змагаються учасники спортивних змагань. Призами для переможців різних вікових категорій з армреслінгу та піднімання гирі стали два козеняти та два ягняти, які під барабанну дроб та оплески соколівчан були вручені переможцям на сцені. Переможці ж у змаганнях з перетягування канату отримали по мішку зерна.

Загалом на святі панувала святкова та гостинна атмосфера, де дійсно можна було побачити як в усі часи святкували українці і пронесли свою гостинність та колорит крізь століття та зберігають його в наш час, коли святкування різних подій починають нагадувати заморські традиції.

Юрій ЧЕХУТА

Життєві обрії

Фото В. ПОПОВИЧА


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ДВОХ ШКОЛАХ ХМІЛЬНИКА ПРИЗНАЧЕНО НОВИХ ДИРЕКТОРІВ

Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org

Dsc 0976Dsc 0966Dsc 0948Dsc 0841Dsc 0777Dsc 0771Dsc 0747Dsc 0727Dsc 0718Dsc 0277Dsc 0256Dsc 0254Dsc 0243Dsc 0179Dsc 0165Dsc 0144Dsc 0133Dsc 0093Dsc 0080Dsc 0049
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини