Смертельним вироком для оздоровниць Хмільника може стати збільшення податків

Смертельним вироком для оздоровниць Хмільника може стати збільшення податків

Шановний Миколо Васильовичу! Шановні депутати!

Ми, працівники санаторію «Поділля» та клінічного санаторію "Хмільник" стурбовані збільшенням податкового навантаження на наші підприємства, які перебувають і так у важкому фінансовому становищі.

Усім відомо, що економічна скрута внаслідок карантинних обмежень чи не найбільше зачепила санаторії, пансіонати, оздоровчі комплекси та курортно-рекреаційні об’єкти не лише в Україні, але й в у всьому світі.

Влада різних рівнів Європейських країн та органи місцевого самоврядування туристичних регіонів України миттєво відреагували на необхідність мінімізувати економічні наслідки для найбільш постраждалої від  пандемії COVID-19 туристично-оздоровчої галузі. В різних країнах, аби врятувати ситуацію та не допустити  економічного падіння, задля  підтримки бізнесу було запроваджено різні програми, спрямовані на забезпечення доступних кредитних ліній для бізнесу, відтермінування сплати боргових і податкових зобов’язань, зменшення податкових навантажень.

Внаслідок пандемії, через вимушені простої в період карантину санаторії Хмільника  змушені були значно скоротити свою господарську діяльність та опинились у вкрай важкому економічному становищі, аби відновити свою економічну спроможність хоча б до карантиного періоду потрібен час та державна підтримка.

Однак, попри економічні прогнози та заклики науковців і економістів світового рівня щодо підтримки та податкового розвантаження туристичної галузі, нам стало відомо, що місцева влада має намір збільшити ставки податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, для санаторіїв Хмільника до 0,5 відсотка (згідно проекту рішення міської ради) за квадратний метр від мінімальної зарплати.

На даний час прийняття такого рішення призведе до збільшення податкового навантаження. Заклади змушені будуть збільшити вартість на путівки, а це призведе до зменшення кількості відпочиваючих.

Така ситуація є неприпустимою, адже з квітня по липень  минулого року, через карантинні обмеження, куротні заклади Хмільника були на вимушеному простої і зовсім не працювали. На даний час санаторій «Поділля» та клінічний санаторій "Хмільник" працюють лише на 10-30 відсотків від своєї потужності. Збільшення податків і зростання цін призведе до подальшого зменшення кількості відпочиваючих і може стати смертельним вироком для оздоровниць Хмільника.

Перш ніж приймати таке рішення, варто задуматись, до яких наслідків це призведе, як вплине на інші галузі. Слід пам'ятати, що відновивши стабільну роботу санаторіїв у Хмільнику, відбудеться відновлення супутніх галузей – готельно-ресторанного бізнесу, транспортного, роздрібної торгівлі, культурно-розважальних закладів. А розвиток цих галузей створить сотні робочих місць та економічний підйом хмільницької  громади.

Шановний Миколо Васильовичу! Шановні депутати!

Враховуючи викладене, просимо Вас з розумінням поставитись до даної проблеми, проаналізувати усі можливі негативні наслідки від прийняття такого рішення та  залишити відсоткову ставку податку на нерухоме майно для санаторіїв Хмільника на рівні 2021 року.

 

З повагою, трудовий колектив санаторію «Поділля» -

152 підписи.

Трудовий колектив клінічного санаторію "Хмільник" -

168 підписів


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВІЙТІВЕЦЬКІЙ ГРОМАДІ НА ВІННИЧЧИНІ ВІДКРИЛИ ПОЛІЦЕЙСЬКУ СТАНЦІЮ

Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини