Сьогодні Міжнародний день дитячої книги

Сьогодні Міжнародний день дитячої книги

Сьогодні, 2 квітня, відзначається Міжнародний день дитячої книги. Це свято було започатковане 1967 року рішенням Міжнародної ради з питань дитячої книги. А дата була обрана не випадково, адже саме цього дня народився славетний данський казкар – Ганс Крістіан Андерсен. Відзначаючи цю подію, ми розуміємо, яке місце сьогодні посідає книга у вихованні та розвитку дітей. Оскільки, дитяча книга – перша сходинка до пізнання безмежного, чарівного, дивовижного світу – життя. Вона поруч від самого народження. Перші казки, оповідання та вірші читають нам мама і тато, братик і сестричка. З книгою кожен із нас може мандрувати в минуле і в майбутнє. Про все на світі розповідає книга.

В честь цього свята щороку в дитячих бібліотеках України розпочинається  Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Цьогоріч тиждень читання проходив з 23 березня по 2 квітня під гаслом «Книга – безцінна скарбниця народу». Хмільницька дитяча бібліотека також долучилась до проведення тижня читання. Бібліотекарі організували виставку з найулюбленішими дитячими книгами під назвою «Хочете цікаво жити – треба з книгою дружити». Також зробили викладку літератури «Письменники жартують» та казкову подорож книжково-ілюстративною виставкою «Чарівна країна казок запрошує…» та голосні читання «Українські поети – дітям».

- Бібліотекарі дитячих бібліотек, працюючи з дітьми, прагнуть оновити зміст і форми спілкування з юними читачами, створюють комфортне інформаційне середовище, яке відповідало б різнобічним уподобанням дітей. І все це з однією метою – залучити якомога більше дітей до книги, до проведення свого вільного часу в бібліотеці, – розповідає в.о. директора Дитячої бібліотеки Валентина Грицишина.

Враховуючи карантинні обмеження, працівники бібліотеки зробили акцент на онлайн-заходи, цікаві юним читачам.

Варто завжди пам’ятати про книгу, не тільки в такі дні, адже книга дарує нам моральне задоволення та істинні хвилини щастя. Нехай книги входять у кожен дім. Шануйте й бережіть її Величність Книгу і тоді весь розум, мудрість і людська доброта перейдуть до вас через книги.

Тетяна СЕНЦОВА


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:ХМІЛЬНИЧАН ЗАПРОШУЮТЬ ДОЛУЧИТИСЬ ДО АКЦІЇ "СЕРЦЕ ДО СЕРЦЯ"

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини