Сьогодні - Прощена неділя. Пробачте і попросіть прощення

Сьогодні - Прощена неділя. Пробачте і попросіть прощення

Сьогодні - Прощена неділя. Традиційно вона відзначається перед першим днем Великого посту. У цей день потрібно пробачати і просити прощення і головне, щоб це було щиро.

Дуже важливо до початку посту очистити душу і думки, адже постити - це не тільки відмовлятися від м'яса, а в першу чергу духовно очиститися.

Просити вибачення потрібно у людей, перед якими ви відчуваєте свою вину, яких ви образили, з ким посварилися і зовсім неважливо, хто перший почав сварку. За правилами, прощення потрібно просити вголос і при особистій зустрічі, але через брак такої можливості, можна просто зателефонувати людині. Просячи прощення у людини, потрібно обов’язково сказати: «Бог простить, мене прости», а коли вибачення просять у вас – «Бог простить, і я прощаю». За традицією, першим повинен просити вибачення той, хто старше: батьки у дітей, начальники у підлеглих і так далі. Також вибачення просять перед покійними.

У Прощену неділю варто відвідати церкву. Цього дня слід нагодувати птахів, тварин та бездомних. Важливо контролювати свої думки і спрямовувати їх на позитив.

У прощену неділю не можна займатися важкою фізичною працею, прибирати, прати, шити. Не можна вживати алкогольних напоїв, заборонено їсти м'ясо. Категорично заборонено влаштовувати конфлікти, злитися на оточуючих, підвищувати голос, ображати когось і самому ображатися.

Прощаймо сьогодні один одного, пам’ятаючи: справжнє прощення повинне надихати, окрилювати, наповнювати енергією, силою, любов’ю, волею. Тому прощайте ближнім так, щоб вони надихнулись вашим прощенням.

 

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини