Сьогодні відзначає Різдво майже 40% хмільничан

Сьогодні відзначає Різдво майже 40% хмільничан

На фейсбук-сторінці та телеграм каналі газети "Життєві обрії" було проведено опитування, щодо дати святкування хмільничанами Різдва.

Читачам було поставлено питання: - Якій даті святкування Різдва Ви надаєте перевагу? Та були запропоновані такі варіанти відповіді: 25 грудня, 7 січня, святкую в обидві дати, не святкую Різдво.

За добу в опитуванні в фейсбук взяли 1350 людей. Цікаво, що 37% опитувачів, а саме 504 користувачі, проголосували за святкування Різдва 25 грудня.

Більшість людей віддали перевагу святкуванні за Юліанським календарем, 7 січня. За такий варіант проголосували 600 людей, що складає 44%.

Лише 2%, 15 опитуваних хмільничан, відповіли що не святкують Різдво, а 233 користувача, що складає 17% зустрічають свято в обидві дати.

У телеграм-каналі опитування показало схожі результати. Загалом за добу взяли участь 98 людей. Більшість з яких, а саме 50% святкуватимуть Різдво 7 січня, 31% - 25 грудня, 15% - святкують в обидві дати, 4% - не святкують Різдво.

У коментарях хмільничани дискутували з приводу святкування Різдва та аргументували свою позицію.

Прихильники святкування 25 грудня вважають, що Різдво необхідно зустрічати разом із більшістю цивілізованих країн, а також відмовитися від святкування в один день із країною-агресором росією та вшановувати традиції наших предків, що раніше святкували Різдво саме у цей день.

Крім того коментатори звертають увагу на те, що Григоріанський календар, за яким святкують західні країни є точним, на відмінну від застарілого Юліанського.

Хмільничани що відзначатимуть Різдво 7 січня аргументують свою позицію звичкою, оскільки минуле століття православні українці святкували саме у цей день.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ЧИ ДІЯТИМЕ У ХМІЛЬНИКУ КОМЕНДАНТСЬКА ГОДИНА ПІД ЧАС НОВОРІЧНИХ ТА РІЗДВЯНИХ СВЯТ?

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини