У День Соборності України Війтівецька бібліотека поповнилась цінними виданнями

У День Соборності України Війтівецька бібліотека поповнилась цінними виданнями

На 260 книг історичного та патріотичного спрямування поповнився книжковий фонд Війтівецької бібліотеки. Такий щедрий дарунок Війтівецьким любителям книг зробив підприємець з Хмільника Юрій Шевченко.

З нагоди Дня Соборності та для знайомства з новими книгами у молодіжному центрі "ZHDANSPEACE"  працівники  Війтівецької бібліотеки разом з працівниками центру культури та дозвілля організували захід, на який запросили  активну мололодь,  сільську голову Станіславу Ядвіжину, керуючого справами виконкому сільської ради Ігоря Павлюка та підприємця і мецената Юрія Шевченка.  На початку ведуча заходу Світлана Паращенко розповіла присутнім про історію  виникнення державного свята - Дня Соборності України та його важливе значення для багатьох поколінь  українців.

Вітаючи присутніх зі святом сільська голова Станіслава Ядвіжина побажала усім міцного здоров'я, мирного неба і єдності у всіх добрих справах. - А подаровані книги нехай стануть мудрим вчителем, порадником та оберегом на вашому життєвому шляху - сказала Станіслава Зигмундівна звертаючись до молоді.

Далі до слова запросили Юрія Шевченка, який привітав присутніх зі святом та закликав молодь любити Україну, вивчати її історію та шанувати традиції, звичаї і обряди. - Я дуже хочу, щоб в Україні настав мир, щоб ви, молоде покоління жили в єдинній цілісній соборній Україні, хочу щоб ви цінували свободу і знали, якою дорогою ціною, мільйонами життів і десятками втрачених поколінь українців віками виборювалась і нині виборюється воля і незалежність України. Нестримне бажання всього цього і спонукало мене закупити  історичні книги та подарувати їх у бібліотеки Хмільниччини для того, щоб люди, особливо молодь, читали і знали усю правду про становлення України, любили її і були патріотами  - сказав Юрій Павлович.

Після цього усі присутні ознайомились з творчим подарунком Юрія Шевченка - книгами та поспілкувались в теплій домашній атмосфері. Чудовим доповненням до спілкування було прочитання Юлією Гребельською власного вірша під назвою "Соборність України" та патріотична пісня «Молитва за Україну» у виконанні Діани Сороколіти та Олега Кантанюка від душевного виконання цієї композиції  у присутніх перехоплювало дух, а на очах бриніли непрохані сльози.

На завершення свята завідуюча бібліотекою Марія Вонхольська подякувала усім за чудово проведений час, а Юрію Павловичу за  подаровані книги, а Станіслава Ядвіжина вручила йому подяку за активну громадянську позицію, благодійну дільність та безкорисливу допомогу Війтівецькій громаді.

%d1%8e%d1%802?1611519936%d1%8e%d1%801%d1%8e%d1%80%d0%b0%d1%8e%d1%80%d1%8e9%d1%8e8%d1%8e7%d1%8e6%d1%8e5%d1%8e4%d1%8e3%d1%8e1%d1%8e2
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини