У Хмільнику на Вінниччині показали, яким буде пам'ятник АТОвцям

У Хмільнику на Вінниччині показали, яким буде пам'ятник АТОвцям

На архітектурний відкритий Конкурс для визначення кращої ескіз-ідеї пам’ятного знаку хмільничанам, учасникам АТО/ООС, прийшла лиш одна пропозиція - повідомляють Життєві обрії, посилаючись на веб-сайт Хмільницької міської ради.

 

Журі обрало варіант пам'ятного знаку, авторами якого є архітектор з Хмільника Матяш О.С. та скульптор Рожик В.М, що з Коростишіва. Митці пропонують створення об'ємно-архітектурної композиції, що несе ідейний зміст. 


 

Яким буде сам пам'ятник?

Планується створення круглої скульптури специфічної форми, з одного боку якої зображено українського воїна-героя, а з іншого - фігуру жінки-матері, що символізує Батьківщину. Головна скульптура буде створена з покостівського сірого граніту висотою у 2.5 м, а встановлена буде на метровому постаменті.

Крім круглої монументальної скульптури, до композиції входять ще подіум із прізвищами 10 загиблих воїнів-хмільничан, до яких обличчям повернута фігура жінки-матері. Завершує композицію сухий фонтан з 10 водних струменів, на честь кожного з захиблих за свою Батьківщину хмільничан.

Як зміниться територія?

Прилегла територія буде прикрашена алеями з кераміки білого, сірого, теракотового кольору, а також граніту. Будуть створені арки, встановлені лавки, бетонні сміттєві урни та квіткові вази, вуличні ліхтарі, які будуть освітлювати скульптуру та фонтан вночі. Озеленять територію липами, глідом та магнолією, висадять кущі барбарису Тунберга, спіреї білої, айви японської, а також квіти: піраканти, лобелії і т.д.

Проект мають намір реалізувати за кошти із міського бюджету. Він повинен увічнити пам'ять земляків, відвага яких врятувала країну. Комплекс буде розміщено у меморіальному сквері між площею Перемоги і вулицею Шевченка в Хмільнику.

 

     ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ------------------  

ЧОМУ НОТАРІУСИ ВІДМОВЛЯЮТЬСЯ ВІД РЕЄСТРАЦІЇ ЗЕМЕЛЬНИХ УГОД

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

C35uvorbu7b1fkeZhan8bvdaclcqmrKukmmtzauulrdacTspzbzfyy8e6gcjMzhdebwrpbzbykv
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини