У Хмільнику презентували фотовиставку "Нескорений Херсон"

У Хмільнику презентували фотовиставку "Нескорений Херсон"

Всі охочі можуть відвідати фотовиставку, присвячену місту-герою Херсону, яка триватиме до 17 грудня, - повідомляють Життєві обрії.

Фотовиставка "Нескорений Херсон" - є ще одним доказом незламності українського народу. На виставці зібрані фото боротьби херсонців за право жити вільним життя в рідній Україні. Їх приклад доводить, що свобода для українців є найціннішим скарбом.

На виставці, що проводиться за адресою: місто Хмільник, площа Перемоги, 3, Гуманітарний хаб "Мурашник", виступали кореспонденти медіаплатформи "Вгору" Ліза Жарких та Олександр Корняков. Події в окупованому Херсоні, мітинги та супротив херсонців увесь світ побачив очима Олександра. Його фотографії з херсонських мирних акцій проти російської окупації облетіли відомі світові інформаційні агенції - "Reuters", "The Times", "The Guardian", "BBC", "Aljazeera" та багато інших.

«Нескорений Херсон» - це фотоісторія про жагу до свободи сміливих та безстрашних херсонців, про їх супротив російській окупації, що триває й досі.

З 1 березня по 11 листопада Херсон перебував в окупації, а частина Херсонської області окупована й досі. У перші дні військові рф обстріляли швидку допомогу, пожежників і журналіста, загинули мирні жителі, було зруйновано багато будинків. Росіяни почали активно поширювати фейки про те, що херсонці просили створити Херсонську народну республіку та приєднатися до рф, окупанти намагалися організувати російську «гуманітарну допомогу» і при цьому не давали «зеленого коридору» для української допомоги, «глушили» мобільний зв’язок та інтернет.

Попри це, у Херсоні 5 березня люди вийшли на багатотисячний мітинг і пройшли з українськими прапорами вулицями міста. Вже 6 березня проукраїнські мітинги почалися  по всій області. Про Херсон дізнався весь світ, а фотографії херсонського опору облетіли всі відомі світові ЗМІ.

Мирні акції стали щоденними аж поки окупанти не почали розганяти мітингувальників сльозогінними та димовими гранатами, а потім затримувати активістів, допитувати їх та катувати. Але Херсон не скорився російським окупантам.

Херсон – нескорений! Херсон – це Україна!

Організаторами акції виступили громадська організація "Право" та медіаплатформа "Вгору". На виставці були присутні українці з різних областей, які вимушено залишили свої домівки через загарбницьке вторгнення. Відвідувачі дружньо обмінювались історіями, частувалися гарячими напоями та печивом, фотографувались.

Хмільничани щиро вдячні організаторам та всім, хто долучився, за правду, сміливість, чесне висвітлення подій в окупації, за допомогу в наближенні нашої перемоги.

Все буде Україна!

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ЯК ПРАЦЮЄ ПУНКТ НЕЗЛАМНОСТІ У СЕЛІ ВІЙТІВЦІ ХМІЛЬНИЦЬКОГО РАЙОНУ?

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

Photo 2022 12 09 18 07 19Photo 2022 12 09 18 07 19 %282%29Photo 2022 12 09 18 07 16Photo 2022 12 09 18 07 14 %282%29Photo 2022 12 09 18 07 15
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини