СБУ Вінницької області знешкодила російську агентуру, яка наводила ракети на школи і пологові будинки Донеччини

СБУ Вінницької області знешкодила російську агентуру, яка наводила ракети на школи і пологові будинки Донеччини

СБУ Вінницької області у взаємодії з Департаментом контррозвідки Служби безпеки за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури знешкодила російську агентуру, яка наводила ракети на школи і пологові будинки Донеччини, - повідомляють Життєві обрії.

Контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала розгалужену агентурну мережу спецслужб рф в результаті масштабної спецоперації в Донецькій області.

Зловмисники збирали розвіддані про дислокацію та переміщення підрозділів Сил оборони на території Бахмута і Торецька.

Крім цього, передавали ворогу локації електричних підстанцій та соціальних об’єктів, серед яких школи, пологові будинки і студентські гуртожитки.

Отримані відомості окупанти планували використати для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів по українським містам.

Однак, співробітники СБУ спрацювали на випередження – своєчасно викрили, задокументували злочинну діяльність і затримали учасників російської агентурної групи.

Серед затриманих троє місцевих мешканок, яких спецслужби рф завербували після початку повномасштабного вторгнення.

Після цього вони отримали російські паспорти, які планували використати для виїзду до країни-агресора у разі успішного виконання ворожих завдань.

Для збору розвідінформації агенти особисто обходили територію населених пунктів і робили позначки на електронних картах.

Потім отриману інформацію передавали своєму «зв’язковому», який перебуває у тимчасово захопленій Горлівці.

А він вже «звітував» куратору агентурної мережі. Нею виявилась заступниця керівника підконтрольного рф місцевого «мдб днр».

Для комунікації використовували заздалегідь відпрацьований анонімний канал інтернет звязку. Саме через нього агенти пересилали координати українських об’єктів, з матеріалами фото-, відеофіксації і детальним описом.

Під час обшуків за місцями перебування зловмисниць правоохоронці виявили:

  • комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами законспірованого листування з ворогом;

  • паспорти рф.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили трьом фігуранткам про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до діяльності ворожої агентури.

Заходи з її викриття проводили співробітники СБУ Вінницької області у взаємодії з Департаментом контррозвідки Служби безпеки за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ВІННИЦЬКИЙ МАШИНОБУДІВНИЙ ЗАВОД ЕКСПОРТУВАВ ДО РФ КОМПЛЕКТУЮЧІ ДЛЯ ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини