У Хмільнику тренуватимуть боксерів за авторською методикою

У Хмільнику  тренуватимуть боксерів за авторською методикою

21 вересня цього року в Хмільнику на базі дитячо-юнацької спортивної школи розпочне роботу спортивна секція "Академія боксу". У секцію набирають дітей та юнаків віком від 6 до 16 років. Тренувати  хмільницьких боксерів буде чемпіон Європи за версією IBF, інтерконтинентальний чемпіон за версією IBO Роман Головащенко.

Про свою спортивну кар'єру,  про те, як виникла ідея створення секції боксу у Хмільнику, а також про те, як будуть проходити тренування хмільницьких боксерів Роман Головащенко розповів під час спілкування з нашим журналістом.

 

 

- Романе, розкажіть про себе, як почали займатись боксом?

- Я народився у місті Немирів, там і почав займатися боксом. Тренуватися почав з шести років, перші боксерські  навики я перейняв від свого батька, який також займався боксом. У 1991 році в Немирові було відкрито перший боксерський клуб, його засновником був Віктор Айвазіді, в якого я тренувався. Завдяки цим людям, їх професійності, переконанням та настановам я закохався в бокс, для мене цей вид спорту став способом життя. Я вперто тренувався, віддавався улюбленій справі, як кажуть, сповна, весь час намагався вдосконалюватися і це дало позитивні результати. 

В спортзалі Віктор Андрійович був старшим тренером і працював зі старшими боксерами, а мій батько працював з початковою групою. Доки я не став переможцем першості серед юнаків, Віктор Андрійоввич ніколи не називав мене по імені, а називав «мальчик». Так, він доводив, що повагу тренера потрібно заслуговувати своєю наполегливістю та результатом.

В 1997 році розпочав свою тренерську діяльність один з перших вихованців Віктора Андрійовича, боксер суперважковаговик, чемпіон України з боксу серед дорослих Володимир Стаженець. Він набирав в групу дітей мого віку і я розпочав тренування під його керівництвом.  

В 2000 році я вперше став переможцем першості України серед юнаків та був визнаний кращим боксером за тактико-технічне ведення поєдинку. 

Наступний рік був для мене надзвичайно важким, з безліччю травм та операцій на носі і на руці. Але це не завадило мені, у цьому ж таки році, знову стати переможцем першості України, а восени переможцем міжнародного турніру пам‘яті  Б.К. Андрєєва, після якого мене включили до складу боксерської збірної України серед кадетів. Так розпочався новий етап в моєму житті та в моїй боксерській кар‘єрі...

У 2001 році я вступив у Вінницький ліцей для обдарованих дітей та продовжив  тренування у Вінниці у заслуженого тренера України Романа Вакалюка, до речі тренуюся у нього й донині. На моєму боксерському рахунку близько трьохсот боїв. Серед них - 255 аматорських, 243 з яких я завершив перемогами та 25 професійних, у яких  завоював 21 перемогу.

 

- Чому вирішили тренувати дітей саме у Хмільнику?

- Я давно задумувався над тим, щоб зайнятись тренерством, та все якось не виходило, це довгий час залишалося моєю мрією, але мрії збуваються.

Одного разу під час спілкування з майстром спорту СРСР з боксу,  депутатом Хмільницької міської ради Михайлом Петровським, я сказав, що хотів би зайнятись тренерством і розробив для цього навіть, свою авторську методику. Минув деякий час, Мийхало зателефонував мені і запропонував зустрітись. Під час зустрічі він розповів, що в Хмільнику немає спортивної секції з боксу і якби я погодився тренувати хмільницьких спортсменів, то можна було б розглянути питання відкриття такої секції у Хмільнику. Знаючи Михайла Петровського багато років, його ставлення до спорту та любов до боксу, я погодився.

З пропозицією відкрити секцію боксу у Хмільнику ми звернулися до міського голови Миколи Юрчишина. Вислухавши нас, Микола Васильович пообіцяв сприяння та підтримку  в реалізації нашого спортивного проєкту.  Так і сталося, 30 липня відбулася чергова сесія Хмільницької міської ради, на якій депутати підтримали рішення про відкриття секцій боксу на базі спортшколи. 

 

- Що передбачає Ваша авторська методика?

 - В основу своєї методики я заклав три ключові аспекти. Це тренування, виховання, відпочинок.

Саме такий комплекс, на мою думку, дає найкращий результат.

Тренування розвивають фізичні якості, покращують координаційну моторику як у дітей, так і у дорослих.

Виховання, патріотичне виховання дисциплінує спортсменів, виховує повагу до старших та любов до України, до своїх традицій та звичаїв.

Спільний відпочинок згуртовує команду, спортсмени стають друзями, набувають спільних інтересів, вчаться комунікації та взаємопідтримці. 

Окрім того, моя методика передбачає багато інших індивідуальних аспектів і потребує персонального підходу до кожного спортсмена. Тому запрошую усіх бажаючих в "Академію боксу". Тренування проходитимуть у вівторок та четвер о 16 годині.

Сподіваюсь, що з часом хмільницькі боксери прославлятимуть не лише Хмільник, а й нашу славну Україну.

Спілкувався Олександр ОКОЛОДЬКО

 

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ---------------  

Хмільник більше не потопатиме

В Хмільнику на новобудовах з'явився "Фаворит" 

Олімпійська чемпіонка з Хмільника зустрілася з Президентом

Старшокласникам з Хмільника пропонують стати полицейськими

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини