У Хмільнику заснували премію «Літописець Поділля». Вручення премії відбуватиметься щорічно на День міста.

У Хмільнику заснували премію «Літописець Поділля». Вручення премії відбуватиметься щорічно на День міста.

У Хмільнику заснували  літературно-краєзнавчу премію "Літописець Поділля".  Вручення премії відбуватиметься щорічно на День міста. Про це повідомляє Хмільницька міська рада.

- Хмільницька міськрада підтримала пропозицію шанованих і авторитетних краян про популяризацію історико-культурної спадщини України, Поділля та Хмільницького краю зокрема, а також збереження в місцевому літописі видатних імен та відзначення вагомості їхніх здобутків. 8 вересня на сесії міськради ухвалено рішення про Хмільницьку міську літературно-краєзнавчу премію «Літописець Поділля» та затверджено Положення, що її регулює, - йдеться у повідомленні.

Рішення набуде чинності з 1 січня 2024 року. 

Премія буде присуджена за кращі здобутки, ідеї незалежності, духовні цінності та вагомий внесок громадян у національно-культурне відродження Української держави та Хмільницького краю зокрема. 

Для розгляду конкурсних робіт номінантів буде утворено компетентне журі.

Пропозиції щодо присудження премії можуть вносити структурні підрозділи міської ради, творчі спілки, національно-культурні та культурно-просвітницькі товариства, громадські організації, редакції друкованих видань. Кандидати, висунуті на здобуття премії, проходять громадське обговорення.

Загальний фонд премії - 15 тисяч гривень. 

Церемонія вручення премії буде проходити щорічно на День міста. 

Відомості про лауреатів Премії внесуть до Книги «Літописець Хмільницького краю», що зберігається в архівному відділі міської ради.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ХМІЛЬНИКУ ПРОВЕЛИ СПОРТИВНІ ЗАХОДИ, ВІДЗНАЧИЛИ КРАЩИХ СПОРТСМЕНІВ ТА ЇХ ТРЕНЕРІВ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини