У парку імені Шевченка в Хмільнику дітей навчили основам безпеки життєдіяльності

У парку імені Шевченка в Хмільнику дітей навчили основам безпеки життєдіяльності

29 липня в міському парку імені Тараса Шевченка відбулася громадська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти», - повідомляють Життєві обрії.

Захід проведений для навчання дітей основам безпеки життєдіяльності.

Це був пізнавальний урок на свіжому повітрі, під час якого усі бажаючі дізналися про діяльність пожежно-рятувальної служби і зрозуміли, якими важливими є правила безпеки у повсякденному житті, - йдеться у повідомленні Хмільницької міської ради.

Захід відвідали батьки з дітьми, для яких пожежники продемонстрували пожежно-рятувальне обладнання, що є на озброєнні ДПРЧ-9 м.Хмільник, розповіли про випадки пожеж на території району та про причини їх виникнення. Діти мали чудову нагоду приміряти елементи бойового одягу і спорядження бійців ДСНС.

Працівники Служби порятунку звернули особливу увагу жителів громади на важливість дотримання основних правил поведінки на водних об’єктах.

Водолази-рятувальники показали, як за допомогою рятувального кола та звичайної палиці можна допомогти тому, хто тоне, при цьому, зберегти власне життя.

Психологи розповіли як не піддатись паніці під час будь-якої надзвичайної ситуації.

Адже діти і підлітки – одна з найбільш вразливих категорій населення, у яких психічна травма, викликана надзвичайною ситуацією, може істотно порушити весь подальший хід психічного розвитку та навіть подальшого життя.

Учасники акції також дізналися, як правильно діяти у разі виявлення вибухонебезпечних (або схожих на них) предметів, щоб не трапилося непоправне. Для наочності фахівці групи піротехнічних робіт продемонстрували засоби бронезахисту та пошуку вибухонебезпечних предметів, макети вибухових пристроїв, боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

«Родзинкою» заходу було знайомство дітей з пошуково-рятувальним псами Норісом та Фрідою.

Наприкінці заходу дітлахи взяли участь у конкурсі малюнків на асфальті “Я в безпеці”, під час якого маленькі відпочивальники проявили усі свої художні здібності.

Для найактивніших учасників заходу фахівці ДСНС підготували символічні подарунки та солодощі.

За словами заступника Хмільницького міського голови Сергія Редчика, така зустріч справила велике враження на усіх присутніх, адже заходи у рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» – традиційно дуже важлива та переконлива форма навчання.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ДЕ ВІДПОЧИТИ ЦЬОГО ЛІТА У ХМІЛЬНИКУ?

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини