У селі Тараски Хмільницького району попрощалися із загинувшим під час пожежі 7-річним Андрієм (відео)

У селі Тараски Хмільницького району попрощалися із загинувшим під час пожежі 7-річним Андрієм (відео)

У селі Тараски Хмільницького району попрощалися із 7-річним Андрієм, який загинув у пожежі у ніч на 8 січня, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на Суспільне.UA.

Він єдиний із багатодітної родини, хто не врятувався. Попрощатися з хлопчиком прийшли понад сотня людей. В руках тримали квіти та іграшки.

У поліції за фактом пожежі розглядають версію — несправність пічного опалення. Остаточну причину назвуть після усіх експертиз. Про це розповів заступник начальника Хмільницького районного відділу поліції Олександр Тимофієв.

Займання сталося в ніч з 7 на 8 січня. Повідомлення про пожежу до надзвичайників надійшло близько першої ночі, розповідає Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Хмільницького районного управління ГУ ДСНС України у Вінницькій області Дмитро Іщук.

"Пожежна частина знаходиться далеко від місця виклику. Вогонь був сильний, поки приїхав наш підрозділ, полумʼя вже розгорілося. Тому прийняли рішення про залучення техніки з Хмільника", — каже рятувальник.

У родині Барабаш шестеро дітей. Запах диму відчула старша донька — 17-річна Аня. Вона розбудила батьків і винесла з полум’я 5-річну Соню та 3-річного Олексія.

"Донька старша почула, ми всі спали. Вона проснулася, почула дим по хаті, почала кричати і ми врятувались. Тікали в тому, в чому були", — каже Світлана Барабаш.

За 7-річним сином у вогонь повернулася мати Світлана. Втім на ліжку його не було. У жінки обпечені обличчя та руки. Розповідає, сина шукала по всій хаті.

"Шукала в крайній кімнаті, на ліжку, де дитина спала. Я його шукаю, лапаю, нема дитини. І я назад вертаюся, думаю, найду цю дитину. Але було пізно. Я його вже не могла найти", — розповідає Світлана Барабаш.

Будинок родини Барабаш вигорів вщент. Зараз сім'я тимчасово поселилася будинку, де ніхто не проживав. У громаді ж збирають гроші на придбання житла для погорільців, каже староста села Тараски Ольга Рижук.

"Зима на вулиці, діти маленькі, людям потрібно десь жити. Будинків у селі багато пустих, варіантів багато, від 3 до 5 тисяч доларів", — каже Ольга Рижук.

За словами очільника Уланівської громади Олександра Гоцуляка, на найближчій сесії із бюджету громади також виділять 100 тисяч гривень на придбання житла для родини Барабаш у цьому чи сусідньому селі.

За фактом пожежі, в якій загинув семирічний хлопчик — відкрито кримінальне провадження.

  ПО ТЕМІ:---------------  

В СЕЛІ ТАРАСКИ ХМІЛЬНИЦЬКОГО РАЙОНУ У ПОЖЕЖІ ЗАГИНУЛА СЕМИРІЧНА ДИТИНА

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини