У Війтівецькій громаді, в рамках міжнародної програми, будуть реалізовані проєкти в селах Качанівка та Дібрівка

У Війтівецькій громаді, в рамках міжнародної програми,  будуть реалізовані проєкти в селах Качанівка та Дібрівка

У Війтівецькій громаді успішно реалізували міжнародну практику U-LEAD, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на Вінницьку ОВА.

Ефективна робота фінансистів Війтівецької громади дозволила швидко пройти складні етапи бюджетного процесу — формування бюджетних запитів від розпорядників коштів та обговорення проєкту бюджету 2023. 

Про це розповіла Інна Бонсевич, начальниця фінансового відділу Війтівецької сільської ради, яка пройшла комплексний навчальний курс «Кроки для фінансистів 2023»

"Навчання дозволило нам знайти відповіді на всі питання. Ми розглядали кожен етап бюджетного процесу і розбирали кожну проблему, яка виникає у роботі. Експерти допомагали нам підібрати правильні рішення. В роботі це дуже корисні знання. Дуже добре, що є команда Вінницького регіонального офісу U-LEAD, яка оперативно нам допомагає", - розповідає Інна Бонсевич.

Пані Інна зазначила, що складним був процес запровадження Громадського бюджету, але користуючись досвідом інших колег та порадами експертів U-LEAD в громаді цю практику реалізували.

"Попри складнощі та обмеження через вторгнення ми отримали декілька проєктів, які наступного року реалізуємо в селах громади", - розповіла Інна Бонсевич.

В цьому році в громаді відібрали три проєкти "Теплий клуб", освітлення вулиці в селі Качанівка та будівництва зупинки в селі Дібрівка. Всі проєкти планується профінансувати у 2023 році.

Бюджетний процес та громадське бюджетування - це важливі напрямки, до яких необхідно залучати жителів громади, каже Віталій Швець, керівник регіонального офісу U-LEAD у Вінницькій області.

"Відкритість бюджетного процесу формує довіру суспільства до влади. У Війтівцях активна команда, і приємно, що кожного разу на навчаннях вони намагаються залучати нових фахівців, розпорядників коштів, і це допомагає роз'яснити важливість відкритості громади у питаннях бюджету", - розповідає Віталій Швець.

Довідка:

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

САДИ ПЕРЕМОГИ ЗАЦВІТУТЬ У ВІЙТІВЕЦЬКІЙ ГРОМАДІ

У ВІЙТІВЦЯХ НА ВІННИЧЧИНІ ВІДКРИЛИ ПЕРШИЙ В РАЙОНІ ЦЕНТР АКТИВНОСТІ ГРОМАДЯН

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини