У Війтівцях на Вінниччині відкрили перший в районі Центр активності громадян

У Війтівцях на Вінниччині відкрили перший в районі Центр активності громадян

Війтівецька громада уже неодноразово демонструвала свою першість у багатьох сферах розвитку. Жителі цієї громади першими підтримали реформу децентралізації, Війтівецька ОТГ була утворена однією з перших в Україні. З того часу  минуло п'ять років, а зроблено в тут більше, ніж за минулі десятиліття. 

Саме тут, у Війтівцькій громаді було відкрито перший сучасний центр безпеки,  з нуля збудовано  амбулаторію загальної практики сімейної медицини, відкрито сучасний Центр надання адміністративних послуг та першу у Хмільницькому районі поліцейську станцію, а  Війтівецька школа єдина в області, де запроваджено вивчення ІТ-технологій. 

Окрім того, В селах громади будуються і ремонтуються дороги, прокладаються водогони, в усіх населених пунктах освітлено вулиці. Всього, що тут зроблено, не злічити, а жителі громади уже звикли до того, що тут постійно щось робиться, а їх села стають сучасними, комфортними та зручними для життя.

Керівництво громади докладає максимум зусиль задля її розвитку, а участь у різних проєктах допомагає реалізувати амбітні плани.  Завдяки участі в державній програмі "Поліцейський офіцер громади", минулого тижня, у вівторок, Війтівецька станція поліції отримала спецавтомобіль, а у п'ятницю, в рамках реалізації швейцарсько – української програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади (EGAP)», що фінансується Швейцарською конфедерацією з розвитку і співробітництва та реалізується Фондом Східна Європа та Фондом Innovabridge  протягом 2019 – 2023 років у Війтівцях було відкрито перший в районі Центр активності громадян. 

Центр активності громадян - це сучасний громадський простір, який створено з метою надати активним мешканцям можливість гуртуватися при потребі обговорення тих чи інших питань життєдіяльності громади, колективно творити та обговорювати  ідеї. Розташувався центр у приміщенні колишньої амбулаторії села Війтівці.

На відкриття Центру завітали жителі громади, представники програми EGAP Сергій Гунько, Софія Сакалош, Дарія Радзіковська, генеральний директор ТОВ «Хмільницьке» Віктор Рижук, делегація представників органів місцевого самоврядування Волинської області.

Вітаючи присутніх, Війтівецька сільська голова Станіслава Ядвіжина зазначила, що відкриття Центру є важливою для громади подією. 

- Це надзвичайно необхідний та цікавий громадський об’єкт, який покликаний слугувати нашим мешканцям у їх прагненні  поліпшити власне життя та життя громади. Сподіваюсь, що ним зацікавляться наші активісти, адже  це те місце, де вони зможуть себе реалізувати.Тут кожен може висловити свою думку, запропонувати ідею, вивчити проблеми громади та запропонувати шляхи їх вирішення. Центр це те місце, де кожен житель може стати активним учасником змін у громаді,  - сказала Станіслава Зигмундівна. 

Вона також зазначила, що реалізація цього проєкту стала можливою при допомозі партнерів ТОВ «Хмільницьке» та Жданівський цукровий завод, подякувала керівництву підприємств за підтримку та висловила сподівання на подальшу співпрацю.

 

  ПО ТЕМІ:---------------  

У ВІЙТІВЕЦЬКІЙ ГРОМАДІ НА ВІННИЧЧИНІ З'ЯВИВСЯ ПОЛІЦЕЙСЬКИЙ АВТОМОБІЛЬ

У ВІЙТІВЕЦЬКІЙ ГРОМАДІ НА ВІННИЧЧИНІ ВІДКРИЛИ ПОЛІЦЕЙСЬКУ СТАНЦІЮ

ЖДАНІВСЬКУ ОТГ, ЩО НА ВІННИЧЧИНІ ОБРАНО ОДНІЄЮ З ПЕРЕМОЖЦІВ КОНКУРСУ ФОНДУ СХІДНА ЄВРОПА

ПОДВІЙНЕ СВЯТО В ЖДАНІВСЬКІЙ ОТГ НА ВІННИЧЧИНІ (ФОТОРЕПОРТАЖ)

«МОБІЛЬНИЙ КЕЙС». У ВІЙТІВЕЦЬКІЙ ОТГ НАДАВАТИМУТЬ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ НА ДОМУ

ЖДАНІВКА ДЕМОНСТРУЄ ЯКІСНІ ПОКАЗНИКИ РОЗВИТКУ

НАСЛІДКИ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ НА ПРИКЛАДІ ЖДАНІВСЬКОЇ ОТГ

 

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

Dsc 0995Dsc 0998Dsc 0988Dsc 0976Dsc 0968Dsc 0960Dsc 0956Dsc 0947Dsc 0944Dsc 0941
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини