У Війтівцях встановили "Червону лавку" - символ протидії домашньому насильству

У Війтівцях встановили "Червону лавку" - символ протидії домашньому насильству

Сьогодні, 31 січня Війтівецька громада приєдналась до міжнародного проєкту з протидії домашньому насильству. На території амбулаторії сімейної медицини встановили яскраво-червону лавку з табличкою, на якій зазначено інформацію куди звертатись, якщо потребуєте допомоги, - повідомяють Життєві обрії.

«Червона лавка» – це ініціатива, пов’язана із запобігання домашньому насильству. Ідея народилася в Італії у 2014 році. Вона передбачає встановлення або фарбування лавок у яскраво-червоний колір та наклеювання табличок із контактами спеціалізованих служб підтримки для постраждалих від домашнього насильства.

На відкриття «Червоної лавки» зібралися представники Війтівецької сільської ради, соціальних служб, медицини, вчителі, учні.

 

- Реалізація такої ініціативи у нашій громаді дозволить привернути увагу населення до проблеми домашнього насильства та об’єднати людей, які постраждали. Люди мають знати, куди звертатися у випадку проявів насильства, хто їх підтримає та допоможе, - зазначила начальник служби у справах дітей Війтівецької сільської ради Оксана Андрієвська.

- Територія амбулаторії сімейної медицини – не випадкова локація для встановлення лавки. Це жвава територія, де щодня буває чимало громадян, саме це і було враховано при встановленні лавки, аби якомога більша кількість людей була ознайомена з координатами протидії домашньому насильству. Поки що лавку встановлено лише у Війтівцях, але таку практику буде застосовано і в інших населених пунктах громади - говорить керуючий справами виконкому Війтівецької сільської ради Ігор Павлюк. 

 

Лавку встановлено в рамках проєкту "Громадський діалог з "Життєвими обріями" за підтримки Української асоціації медіабізнесу та Війтівецької сільської ради.


Публікація підготовлена в рамках проєкту "Громадський діалог з "Життєвими обріями" за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю редакції газети "Життєві обрії" і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу».

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ХМІЛЬНИЦЬКА ГРОМАДА СОЦІАЛЬНО АДАПТОВАНА ДЛЯ ВПО, АЛЕ ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ ВАЖКО ЗНАЙТИ РОБОТУ ТА ДОРОГО КУПИТИ ЖИТЛО

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини