У Вінниці чоловіка засудили на 5 років за заклик до ракетного удару по вінницькій телевежі

У Вінниці чоловіка засудили на 5 років за заклик до ракетного удару по вінницькій телевежі

  Уродженця Крижополя, охоронця вінницького магазину "Магік", визнали винним у державній зраді, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на Цензор.НЕТ.

Як з'ясувало слідство, представник РФ поставив чоловікові завдання моніторити переміщення та концентрацію ЗСУ та з'ясовувати засоби та способи інформування населення України про перебіг воєнних дій у країні.

1 березня о 15:31 охоронець записав та направив представнику РФ аудіоповідомлення про необхідність артилерійських ударів підрозділами ЗС РФ по Маріуполю та Харкову для завдання максимальних втрат населенню ЗС України, а о 18:29 чоловік надіслав повідомлення з порадами та вказівками щодо необхідності ракетного удару по Вінниці для повного припинення телерадіомовлення в Україні, щоб спричинити паніку серед населення України.

У судовому засіданні громадянин визнав свою провину, "щиро покаявся" і дав суду свідчення. Зокрема зізнався, що після введення на території України воєнного стану продовжував підтримувати у ТГ спілкування зі своїм товаришем, який проживає в РФ і раніше служив у ЗС РФ.

"На той час, з ідеологічних міркувань, він бажав, щоб ЗС РФ скоріше захопили столицю та інші великі міста України, у тому числі Вінницю. На його думку, з цією метою ЗС України мали припинити опір агресору, а оголошену в Україні мобілізацію він тоді вважав шкідливою і непотрібною, оскільки це лише розтягувало у часі процес захоплення України Збройними силами РФ", - йдеться у вироку.

Дружина обвинуваченого в суді підтвердила, що її чоловік з дитинства знайомий із колишнім військовим ЗС РФ, який зараз проживає в Росії та займається бізнесом у сфері приватної охорони. Обвинувачений їздив на заробітки до Росії орієнтовно у 2015 році та провів там близько трьох місяців.

Нагадаємо, у Вінниці в ніч на середу, 16 березня було завдано удару по телевежі.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ЖИТЕЛЬ ХМІЛЬНИЦЬКОГО РАЙОНУ НЕЗАКОННО ЗБЕРІГАВ ТА ЗБУВАВ НАРКОТИКИ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини