Українські пісні та мелодії, вистави, розваги та пікнік. Як у Хмільнику святкували Івана Купала

Українські пісні та мелодії, вистави, розваги та пікнік. Як у Хмільнику святкували Івана Купала

7 липня в  центральному парку ім. Т. Г. Шевченка у Хмільнику відзначали свято Івана Купала. Парк заполонили хмільничани та гості міста у святкових вбраннях,  а особливо красиво виглядали ті, хто підтримує народні традиції та прийшли на свято в українських вишиванках. Поринувши в натовп присутніх відчувалися радість та святковий настрій, а також те, як люди скучили за такими дійствами, де можна зустріти багато знайомих та провести час разом у великій компанії. При вході до парку веселою музикою усіх зустрічав духовий оркестр, який виконував запальні українські мелодії.

Свято було організовано для всіх поколінь. Дорослі мали можливість послухати українські народні пісні у виконанні народних фольклорних колективів. Також можна було влаштувати пікнік на облаштованих галявинах та поласувати смачним шашликом й стравами з мангалу, які радо пропонували місцеві підприємці. Усі охочі мали можливість покататися на катамаранах по річці Південний Буг чи купити вироби прикладного мистецтва, які були представлені на продаж місцевими майстрами. А наймолодших гостей очікували атракціони, веселі конкурси та розваги.

До Хмільника на свято завітали фольклорні колективи із сіл Сербанівки та Куманівців. Народний фольклорний колектив «Перевесло» із Куманівців був заснований 1986 року, якраз на свято Івана Купала та в ці дні святкував свій 35-річний ювілей. Народні колективи  представили для присутніх театралізовану виставу, в якій показувалися українські звичаї, традиції та вірування наших предків. Супроводжувалося дійство народними піснями, а усіх присутніх пригощали короваєм та пирогами. Казкової атмосфери святу додали Водяний та лісові мавки.

На завершення вистави дівчата за народною традицією пускали віночки на воду. Після закінчення дійства гості свята водили хороводи навколо Марени та споглядали як спалювали Купалу. А завершилося свято веселою дискотекою.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «ЛЮБЛЮ ТЕБЕ, КВІТУЧА УКРАЇНО» - АВТОРСЬКА ВИСТАВКА ТАМАРИ ЛЮБІНСЬКОЇ У ХМІЛЬНИКУ

Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org

Dsc 0719Dsc 0682Dsc 0657Dsc 0382Dsc 0370Dsc 0320Dsc 0262Dsc 0259Dsc 0230
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини